macher Wyszedł emulator MAME który można pobrać z strony http://g-arcade.appspot.com/ Dajcie znać jakie wam chodzą gry bo narazie mi żadna nie chodzi ^^
irhabi Ale na screenach jest odpalona jakaś gra, tylko jaka ? :niepewny: Na screenach nawet widać jaka to gra :cwaniak: Punisher
yazid to drugie to Captain Commando edit:ja bez problemu odpaliłem Punisher'a, Final Fight oraz King Of Dragons, także nie wiem czy to obsługuje romy MAME, ze strony wynika ze sam tworca tego zbyt nie wie, natomiast jak widac obsluguje romy z CPS-1 oraz CPS-2. jak na pierwsza wersje rewelacja, szkoda tylko ze jeszcze nie full screen oraz zwalony dzwiek.
macher Kolejne działające: Dungeons & Dragons: Shadow over Mystara Cadillacs and Dinosaurs ^^ ja czekam aż będzie można popykać w MKII i Metal Slug ^^
Chrisman jak go zainstalowaliscie tam jest tylko paczka ZIP jakby wersja java, a poza tym pytaniem to jak instalowac jave na g1?
zorf na tej stronie http://g-arcade.appspot.com/ niema do pobrnaia emulatora ma ktoś bespośredni link do downloadu ? i mam pytanie czy odpale ten emulator na fabrycznym era G1 (bo emulator nesoid mi poszedł) .. ? nie kombinoalem nic przy nim nie zmienialem zadnego softu tylko akceptuje te aktualizacje ktore proponuje mi android pozdrawiam i dzieki
yazid odpalisz bez problemu, lecz poki co chyba najlepszy emulator jaki wyszedł na androida to gameboid, emulator GBA, znajdziesz linka w dziale download
zorf ok przerobilem sobie neogeo.zip na neogeo.apk pobralem java j2me i zainstalowalem ta aplikacje i mam teraz j2meexplorer i manager ale niwiem jak zainstalowac neogeo.apk ?? prubowalem przez astro ale jak daje uruchom "Main Activity not found for com.netmite.andme.launcher_a mam przepuscic ten neogeo.apk przez j2me .. ale jak bo w tym managerze niema opcji do wybpierania plkow apk co zrobic ?? ?? ?
yazid zle kombinujesz, nie musisz nic przerabiac, sciagasz ten emulator, instalujesz go, tworzysz na karcie pamieci folder z romami, w emulatorze ustawiasz sciezke do tego folderu, tyle, zadnych kombinacji, tak jak sciagasz rozm z netu tak go tam wrzucasz, i odpalasz z poziomu aplikacji, tyle
zorf jak napisałem powyżej nie da się odpalić tej aplikacji neogeo bo rzuca takim błędem "Main Activity not found for com.netmite.andme.launcher_a " a co dopiero ustalic folder
yazid nie mam teraz pojecia o jakiej aplikacji mowisz, ja mowie o tej od ktorej zaczyna sie ten temat
Michu_z How to start ? 1.Download the app from Market. 2.Download the right roms from website, wiki 3.Save/Push the roms to your phone sdcard, for example "/sdcard/roms" 4.Launch the Arcade Emulator, select the rom from "Load Game". Using Swapper for Root users to extend phone memory. Kolega chyba pomylił aplikację Arcade Emulator z rom'em neogeo (bądź bios file'm)...
masta_czarny Odświeżę temat ;] bo z tego co widziałem ostatnio to emu jest już w wersji v1.0.1 aaale jest płatny no i dupcia blada ;] Czy ktoś ma może jakiś namiar na ten emulator? (chodzi mi o link do pliku oczywiście) Na MAME mam tyle ulubionych gieeer, że z checią bym go zabierał ze sobą w komórce :DDD Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam