Skocz do zawartości
mzr

rozwiązany Problemy z siecią T-mobile

    Rekomendowane odpowiedzi

    mzr

    Witam.
    Dzisiaj włożyłem do n920c mojego taty kartę z T-mobile i od razu zauważyłem ,że występują problemy z zarejestrowaniem w sieci, wyszukiwanie automatyczne nie jest w stanie znaleźć żadnej sieci komórkowej więc wyszukuję ręcznie i znajduje T-mobile lecz rejestrowanie się nie udaje. Internet również nie działa. Przez chwilę mogłem wykonywać i odbierać połączenia, pojawił się nawet internet (bardzo słaby) ale to było tylko przez moment a teraz nic nie działa. Na moim FE również w T-mobile mam LTE i full zasięg więc to nie problem sieci. Jakieś pomysły? Czy telefon jest uszkodzony?

    EDIT: Po którymś już restarcie telefon zarejestrował się w sieci, mogę dzwonić i jest internet (H+) ale boje się ,że to tylko na chwilę i zaraz znowu zniknie. Co ustawić lub sprawdzić żeby było ustawione jak trzeba?

    Edytowane przez mzr

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ezios
    Witam.
    Dzisiaj włożyłem do n920c mojego taty kartę z T-mobile i od razu zauważyłem ,że występują problemy z zarejestrowaniem w sieci, wyszukiwanie automatyczne nie jest w stanie znaleźć żadnej sieci komórkowej więc wyszukuję ręcznie i znajduje T-mobile lecz rejestrowanie się nie udaje. Internet również nie działa. Przez chwilę mogłem wykonywać i odbierać połączenia, pojawił się nawet internet (bardzo słaby) ale to było tylko przez moment a teraz nic nie działa. Na moim FE również w T-mobile mam LTE i full zasięg więc to nie problem sieci. Jakieś pomysły? Czy telefon jest uszkodzony?
    EDIT: Po którymś już restarcie telefon zarejestrował się w sieci, mogę dzwonić i jest internet (H+) ale boje się ,że to tylko na chwilę i zaraz znowu zniknie. Co ustawić lub sprawdzić żeby było ustawione jak trzeba?
    http://www.t-mobile.pl/konfigurator/web/

    Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mzr
    8 godzin temu, ezios napisał:

    http://www.t-mobile.pl/konfigurator/web/

    Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
     

    Nie ma N5 na liście

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dix241

    A co konfiguracja mms /internetu ma do zasiegu haha ;)

    dodana zawartość

    Sprawdz na innej karcie jak jest ok to wina karty jak nie to moze wgrac ponownie soft czy cos.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ezios
    A co konfiguracja mms /internetu ma do zasiegu haha

    dodana zawartość

    Sprawdz na innej karcie jak jest ok to wina karty jak nie to moze wgrac ponownie soft czy cos.
    Mi kiedyś p9 nie chciał łączyć się z lte a po takim zabiegu zaczął się łączyć. Spróbować można.
    A jak na liście nie ma modelu telefonu to dane trzeba wprowadzić ręcznie.


    Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mzr

    Sczerze mówiąc to na razie nic nie tykam bo od tamtego czasu działa wszystko.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x