Skocz do zawartości
Mon Kii

Telefon się nie włącza. Komputer po podłączeniu widzi urządzenie przez chwilę po czym rozłącza i znów podłącza.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam.

     

    Dostałem LG Prada żeby spróbować wgrać rom, niestety nawet nie mogę zacząć działać.

    Udało mi się jakoś zainstalować sterowniki, ale niestety to nie pomogło na problem który się pojawił. Mianowicie gdy podłączam go przez USB telefon jest zauważony przez PC, po czym po kliku sekundach odłącza się tylko po to żeby podłączyć się ponownie i tak w kółko.

     

    Sam telefon nie uruchamia się w ogóle, po podłączeniu do ładowarki nie widać żadnej zmiany. Próbowałem wejść w recovery mode, ale nawet to nie działa. Nie wiem czy to wina baterii czy nie jest przypadkiem rozładowana, choć jak dotykam styków językiem to czuje napięcie.

     

    Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, szperam po googlach ale nie mogę znaleźć żadnego rozwiązania.

     

    Z góry dzięki za pomoc.

     

    Edytowane przez Lysolus
    Doprecyzowanie nazwy tematu

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @Mon Kii Dość wiekowy telefon, nie wiem jak wtedy było, ale teraz takie objawy wskazują na Hard Bricka. Procek taki sam jak w LG L9 więc może szukaj w necie jak uratować L9 i zaadoptuj to do swojego modelu. Myślę, że warto spróbować, ale muszę Cię ostrzec - procedura nie jest zbytnio prosta.

    I proszę, dla własnego bezpieczeństwa nie rób tak więcej:

    25 minut temu, Mon Kii napisał:

    jak dotykam styków językiem to czuje napięcie

     

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Chyba działanie na wzór L9 to dla mnie za trudne zadanie :P

     

    Udało mi się natomiast doinstalować chyba wszystkie sterowniki, ale mimo to mam problem. Zaczynam wgrywanie softa przez LG Mobile Support Tool ale przy 15% telefon się odłącza. Pewnie jest to konieczne do wgrania ale niestety powoduje to, że już ponownie nie chce się połączyć i łapie tego loopa. Przez to nie mogę kontynuować instalacji i wyskakuje błąd. Próbowałem po odłączeniu przytrzymać VOL + żeby ponownie wszedł w tryb S/W ale nic to nie daje.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @Mon Kii W takim razie jest nadzieja. Sam miałem L9 i podobny problem. Spróbuj na innych portach USB. Jeśli nie podziała to w miarę możliwości na innym komputerze. No i trzeba próbować czasami nawet 5-10 razy. W dziale L9 znajdziesz poradniki a także przerobione toole do wgrywania softu, może o to chodzi. Daj znać ;)

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Niestety albo czegoś nie rozumiem, albo telefon jest uwalony na amen.

     

    Próbowałem wgrać ponownie tym razem korzystając z tego poradnika:

    Oczywiście nic mi się nie udało. W każdej instrukcji na jaką wpadam ludzie piszą o odłączaniu i podłączaniu telefonu w różnych momentach, ale ja tego nie mogę robić, bo po odłączeniu i podłączeniu już załącza mi się tej loop i za nic nie idzie rozpocząć wgrywania.

     

    Szczerze to już zaczyna mnie to irytować.

    Nie ma nawet żadnej instrukcji wideo żebym chociaż zobaczył jak robi to ktoś inny, bo może wina leży po mojej stronie ale nie wiem o tym i nie mogę się dowiedzieć.

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @Mon Kii Spróbuj tak: wyłącz telefon, kliknij i trzymaj przycisk VOL+ i wtedy podłącz telefon pod komputer. Powinien odpalić się Download Mode. Jeśli tak jest, to sprawdź w Menedżerze Urządzeń czy masz urządzenie o podobnej nazwie do tej: LGE AndroidNet USB Serial Port. Powinno być pod "Porty COM i LPT" (nie wiem dokładnie jak to się nazywa bo używam Win w sersji ENG). Jeśli jest, to wtedy odpal ten tool od Bride i spróbuj wgrać oprogramowanie. Jeśli jest download mode i nie ma widocznego tego urządzenia, to odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz sterowniki LG. Dalej jeśli to nie pomoże to spróbuj inny port USB a nawet inny komputer. Jeśli nie odpala się Download Mode to niestety niedobrze. Wtedy chyba tylko serwis GSM i gniazdo do wymiany, bo podejrzewam że to właśnie gniazdo mogło paść.

    Możesz też sprawdzić jako jakie urządzenie pokazuje się telefon jeśli normalnie go podłączysz pod kompa.

    Daj znać ;) Spróbujemy ogarnąć tego dziadka :P 

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Download mode działa ale uruchamia się tak jakby za drugim razem? Podłączam USB z przytrzymanym VOL+ i w słuchawkach słyszę, że łączy. Po chwili odłącza, podłącza i wtedy uruchamia się S/W Upgrade.

     

    W menedżerze urządzeń to urządzenie jest, ale u mnie nazywa się "LGE Mobile USB Serial Port".

    Próbowałem wgrywać ponownie ale kończy się to na tym, że wywala error.

    Na drugim LG Tool zawsze w okolicach 15-17% telefon się odłącza i już nie podłącza poprawnie.

     

    Jak podłączam normalnie przez USB to w menedżerze pojawia się w zakładce "TI Boards" urządzenie "OMAP4430 USB Device".

    Oczywiście ciągle wtedy odłącza i podłącza w kółko.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ja się niestety poddaje :/

     

    Z poradnika który wyżej podrzuciłeś udało mi się tylko złapać ze dwa wirusy :D Nie byłem wstanie pobrać kompletnie niczego z tego poradnika, przerzucało mnie ze strony do strony.

    A zaczynało się fajnie, bo problem mam IDENTYCZNY.

    Filmik też się nie przydał bo nie korzystam z Win XP, być może to to jest problemem ale ja już to leje. Sterowniki tak instalowałem kilka razy, zaśmieciłem sobie tylko PC kolejnymi programami, sterownikami itd. Instalacja XP nie wchodzi w grę, aż tak mi na naprawieniu tego telefonu nie zależy.

     

    Mimo wszystko dzięki za pomoc, bo dzięki temu miałem chociaż jakąś nadzieję.

     

    Pozdrawiam.

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x