Witam,
Od jakiegoś czasu mam problem z moim Galaxy S6. Cięzko nawet określić, w którym momencie się pojawił, ze względu na to, że przez jakiś czas nie używałem urządzeń bluetooth.
Problem polega na tym, że nie ma żadnego dźwięku podczas połączeń telefonicznych za pośrednictwem urządzeń bluetooth. Posiadam zestaw głośnomówiący Nokia HF-210 oraz smartwarch Samsung Gear S3, obydwa urządzenia są sprawne (testowane z innymi telefonami), jednak kiedy próbuję wykonać połączenie używając słuchawek BT, nie słyszę absolutnie nic, rozmówca rownież nie słyszy mnie.
Na początku uznałem, że problem dotyczy samego modułu BT w telefonie, jednak łączy się on poprawnie z urządzeniami, działa przesyłanie plików i co dziwne, kiedy ustawiłem dla testu komunikaty głosowe w Yanosiku, aby były odtwarzane w zestawie głośnomówiącym, nie było z tym żadnych problemów. Problem więc dotyczy jedynie połączeń telefonicznych.
Próbowałem resetować ustawienia sieciowe oraz BT, wywalałem cache z aplikacji systemowych BT, usuwałem również parowane urządzenia z pamięci BT, żeby dodać je ponownie.
Temat jest dla mnie o tyle frustrujący, że dużo czasu spędzam w samochodzie a rozmawianie przez komórkę jest po prostu niewygodne.