Skocz do zawartości
Hajme

[Xperia X Compact] Samoistne zatrzymywanie się odtwarzania multimediów w losowych momentach

    Rekomendowane odpowiedzi

    Hajme
    Napisano (edytowane)

    Cześć,

    od jakiegoś czasu mam problem z odtwarzaniem muzyki i filmów w telefonie (obojętnie czy chodzi o muzykę z AIMP, you tube, filmy odpalane przez VLC etc.) - w ciągu odtwarzania muzyka / film zatrzymuje się sama i dzieje się tak czasami nawet co parę sekund. 

     

    Czasami multimedia odtwarzane są bez problemu przez nawet godzinę, a czasami muszę wciskać "play" co 5 sekund. 

     

    Próbowałem na słuchawkach i bez nich - nie ma żadnej różnicy, non stop ten sam problem. Wcześniej tego problemu nie było, wszystko działało płynnie, a teraz muszę mieć telefon non stop w łapie, żeby odpalać muzykę w kółko na nowo.

     

    Wiecie może o co chodzi? Przekopałem różne fora, ale nie znalazłem żadnego sprawdzonego rozwiązania. Dzięki z góry.

     

    (Android wersja 7.1.1. - Sony Xperia X Compact)

    Edytowane przez Lysolus
    Doprecyzowanie nazwy tematu

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @Hajme Chyba słabo kopałeś :P Sprawdzałeś czy są może jakieś paprochy w mini jacku? Takie rzeczy właśnie wtedy się dzieją.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Hajme
    Napisano (edytowane)
    Godzinę temu, Lysolus napisał:

    @Hajme Chyba słabo kopałeś :P Sprawdzałeś czy są może jakieś paprochy w mini jacku? Takie rzeczy właśnie wtedy się dzieją.

     

     

    Sprawdzałem mini jacka - czysto :)  A problem dalej jest. Ale dzięki za wskazówkę :) 

    Edytowane przez Hajme

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @Hajme Sprawdź, czy dzieje się tak samo na YouTube odpalonym przez przeglądarkę. Podejrzewam że on nie obsługuje kliknięć pauzy które działają na playery. Pomoże to wykluczyć błąd z gniazdem jack. Możliwe że właśnie gniazdo się popsuło. Serio bardzo często - można powiedzieć, że w 90% przypadków - chodzi właśnie o gniazdo mini jack. Jak czyściłeś to gniazdo?

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Hajme
    Napisano (edytowane)
    Dnia 16.02.2018 o 12:17, Lysolus napisał:

    @Hajme Sprawdź, czy dzieje się tak samo na YouTube odpalonym przez przeglądarkę. Podejrzewam że on nie obsługuje kliknięć pauzy które działają na playery. Pomoże to wykluczyć błąd z gniazdem jack. Możliwe że właśnie gniazdo się popsuło. Serio bardzo często - można powiedzieć, że w 90% przypadków - chodzi właśnie o gniazdo mini jack. Jak czyściłeś to gniazdo?

     

    Jutro sprawdzę YT na przeglądarce i dam znać co i jak. Jeśli chodzi o czyszczenie - delikatnie wykałaczką i patyczkiem do uszu, ale nic nie znalazłem, żadnych śmieci. 

     

    Jest jeszcze jedna dziwna sprawa z odtwarzaniem - czasami jest np. tak: słucham muzyki (AIMP), dostaję powiadomienie z fejsa, sprawdzam wiadomość, w tym czasie robi się pauza, a za chwilę muzyka włącza się ponownie sama. 

     

    A może to mieć związek z jakąś aplikacją, która to blokuje / wpływa na odtwarzanie? Coś w stylu "muzyka", która jest preinstalowana? Na jednym forum czytałem, że aplikacja tego typu przeszkadzała w odtwarzaniu (nazwy dokładnie nie pamiętam) - to sprawdzałem u siebie, ale akurat tej aplikacji u siebie nie znalazłem...

    Edytowane przez Hajme

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @Hajme Ja nigdy się nie spotkałem z takim przypadkiem, żeby takie rzeczy powodował jakiś inny odtwarzacz. Polecam jeszcze przeczyścić gniazdo sprężonym powietrzem - jeśli takie masz ;) 

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Hajme

    Chciałem tylko napisać, że parę dni temu problem... rozwiązał się sam. Nie wiem jak, skąd i dlaczego. Nie robiłem żadnego resetu, niczego nie wgrywałem na nowo. Po prostu zaczęło działać i po tygodniu nie ma żadnego problemu ani z AIMP-em, YT ani innymi playerami (strony www, aplikacje).

     

    Dziękuję Wam bardzo za zainteresowanie tematem i wsparcie :)

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.