witam, problem polega na niekontrolowanej utracie danych z pakietu internetowego. Desire to mój drugi tel z androidem. Wcześniej (Samsung i5700) takiego problemu nie było, sieć bywała włączona, w tle gmail, czasem gg talk, trochę przeglądania www i od czasu do czasu do zassania coś z marketu. Desire mam ok tydzień, ostatnio jednego dnia zżarło mi cały limit (ok 60MB) do wykorzystania na transmisje danych i dodatkowo poleciało tego jeszcze ponad 100 pln. No i lekkie zdziwko
I teraz moich pytań kilka.
Czy macie może pomysł co może tyle żreć (telefon był połączony z siecią, ale leżał sobie spokojnie, sprawdzany co czas jakiś)?
Pomyślałem, że wyłączę opcję w zakładce "Lokalizacja" w Ustawieniach. Bo domyślam się, że to trochę danych potrzebuje? Ale co poza tym?
Czy ma znaczenie to, z któej opcji korzystam w Preferowanym trybie sieci - czy "Tylko WCDMA" albo "Tylko GSM"? Czy to tylko wpływa na prędkość transferu?
Zainstalowałem w końcu TrafficStats.Połączyłem się rano z siecią i zostawiłem tak na cały dzień. W tym czasie spłynęło kilka mejli, przejrzałem kilka stron, zaktualizowałem Gmaila w Markecie i w sumie było by na tyle.
A w TrafficStats - Total GPRS/EDGE/3G 7,2 MB.
Gmail 150 kB
Opera 80 kB
...
Market 565kB
i pozycje, które zastanawiają mnie najbardziej:
"Przechowywanie multimediów. Menedżer pobierania. Magazyn treści chronionych za pomocą systemu DRM" 4,4 MB
Pomoże ktoś jak to ogarnąć, żeby miesięczny pakiet 100 MB wystarczał mi na normalne funkcjonowanie, jak to miało miejsce podczas takiego samego korzystania z Samsunga i5700.
udało się komuś ogarnąć temat? bo widzę, że nie jestem pierwszy