Skocz do zawartości

Wykryliśmy, że używasz AdBlocka  :emo_im_sad:

Proszę, dodaj nas do wyjątków:) Wyświetlamy jedynie ładne, idealnie dopasowane reklamy - żadnych wyskakujących okienek czy wideo! Reklamy to jedyne źródło utrzymania naszej społeczności.

Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się jak to zrobić. Dziękujemy!

Dobrze znasz WordPressa? Czytaj więcej.. ×
Nabór na moderatora - Samsung Czytaj więcej.. ×
porlikow

Po instalacji aplikacji "Android Auto"wyskakuje mi błąd usługi google play są niedostępne.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Napisano (edytowane)

     

    Witam chciałem zanistalować aplikację android auto apk na S8. Po instalaci wyskakuje mi błąd usługi google play są niedostępne. U mojej żony na S7 aplikacja działa bez problemu. Czy ktoś z forum pomoże.

     

    Szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem.

     

    Z góry dziękuję.

     

    Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

     

     

     

    Edytowane przez jeronimo
    doprecyzowano tytuł.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    jeronimo

    @porlikow

    Czy masz zainstalowane dodatkowe aplikacje aby działala ta apka.

    Chodzi tutaj o google maps, muzyka google play,  Google+, 

    Jeszcze masz mozliwosc wgrac ta wersje aplikacji i działa u mnie na Oreo 8.0

    https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-3-1-5810-release/android-auto-maps-media-messaging-voice-3-1-581054-release-android-apk-download/

    dodana zawartość

    12 godzin temu, porlikow napisał:

     

     Po instalaci wyskakuje mi błąd usługi google play są niedostępne. U mojej żony na S7 aplikacja działa bez problemu. Czy ktoś z forum pomoże.

    u Mnie tez wyskoczył ten błąd bo miałem zamknieta aplikacje muzyka google Play, kiedy ja ponownie odblokowałem to wtedy "android auto" ruszyło i oczywiscie zgadzasz sie na udostepnianie tych folderów o które bedzie prosil.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

     

    Czy masz zainstalowane dodatkowe aplikacje aby działala ta apka.

    Chodzi tutaj o google maps, muzyka google play,  Google+, 

    Jeszcze masz mozliwosc wgrac ta wersje aplikacji i działa u mnie na Oreo 8.0

     

     

     

     

    [mention=73629]jeronimo[/mention] bardzo dziękuję za odpowiedź. Faktycznie musiałem doinstalować pare aplikacji z pakietu google, które to usunąłem. Mało tego, aplikacja Android Auto zaczęła działać jak aplikacją Google przywróciłem domyślne uprawnienia.

     

    Temat postu uważam za zamknięty.

     

    Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

     

     

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ct65
    Dnia 25.03.2018 o 06:31, porlikow napisał:

     

    Czy masz zainstalowane dodatkowe aplikacje aby działala ta apka.

    Chodzi tutaj o google maps, muzyka google play,  Google+,

    @dariusz babraj

    Jak byk napisane

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Doinstalowałem te aplikacje które usunąłem z telefonu. Cieżko powiedzieć ile ich było. Mniej niż 7.

    Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    mam dokładnie ten sam komunikat. Mam Samsunga Galaxy S8 SM-G950F, oprogramowanie Android 8.0.0.

    Ściągnąłem najnowszą wersję z Android Auto z APK Mirror 3.6... niestety przy próbie uruchomienia aplikacji pojawia mi się ten błąd.

    Okazało się, że nie mam aplikacji Google + i muzyka gogle play, więc je doinstalowałem ale to też nie pomogło. Google Mapy miałem zainstalowane. Czy oprócz tych trzech aplikacji trzeba doinstalować coś jeszcze? Albo może trzeba zaakceptować jakieś specjalne zgody dla aplikacji albo uprawnienia? Jeśli tak to prośba o podpowiedź gdzie tego szukać.

    Dzisiaj też odinstalowałem Android Auto 3.6 i zainstalowałem tą podaną w linku 3.1 ale efekt jest ten sam.

    Wolałbym uniknąć przywracania telefonu do ustawień fabrycznych musi być jakiś prostszy sposób, żeby aplikacja zaczęła działać. Ktoś się na tym dobrze zna i może coś podpowiedzieć?

    Z góry dziękuję.

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A google przywróciłeś uprawnienie domyślne?

    Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    gdzie tego szukać?

    wchodzę w aplikację gogle -> więcej -> ustawienia ale nie znajduję nic żeby przywrócić uprawnienia domyślne.

    to co jeszcze teraz zrobiłem to w koncie gogle włączyłem synchronizację google+ i google play bo miałem to wyłączone.

    Dla pewności odinstalowałem Android Auto i zainstalowałem ponownie wersję 3.6.583534-release-36583534 (arm64-v8a) ale nadal nie działa...

    Edytowane przez Pioter_PL

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    ×