Skocz do zawartości
cholek3

Błąd weryfikacji - Nie można uruchomić urządzenia ponownie (Resetuj)

Rekomendowane odpowiedzi

czenka
[mention=73629]jeronimo[/mention]

Jak mi się to stało za pierwszym razem to wgrałem oprogramowanie z plikiem home_csc, bo chciałem zobaczyć czy uda się tak uruchomić telefon. Oczywiście się nie dało. Gdy już Zresetowałem telefon do ustawień fabrycznych ( poprzez ten komunikat) to po aktywacji "opcji programisty", zauważyłem że "odblokowanie OEM" jest znowu wyłączone choć powinno być włączone bo wcześniej je włączyłem. Więc nie myśląc wiele o tym znowu je włączyłem. I przy kolejnym uruchomieniu telefonu Znowu miałem ten komunikat o "błędzie weryfikacji" i oczywiście znowu musiałem wykonać reset do ustawień fabrycznych. W międzyczasie znalazłem temat na XDA, gdzie koleś Opisuje dokładnie taki sam problem. Pytanie tylko dlaczego u ciebie jest w porządku a u mnie nie. Jedyne co przychodzi mi na myśl to inne CSC. 

 

 

Spoiler https://forum.xda-developers.com/galaxy-s9-plus/help/s9-oem-unlock-factory-reset-t3760780

 

 

5ac7c34b41490_Screenshot_20180406-195557_SamsungInternet.thumb.jpg.e2a2724d34e78828d2f9c2d44eb86bd4.jpg5ac7c35374aa5_Screenshot_20180406-195619_SamsungInternet.thumb.jpg.d1c71dd6baccdc625f7ea79dccb80828.jpg

Tak, zapytam na szybko. Czy na xda znaleźli rozwiązanie tego tematu bo nie mam czasu na przejrzenie tego tematu.

 

Mi stało się to samo wczoraj po odblokowaniu OEM default_sad.png

 

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

 

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
cholek3

@czenka

Niestety, nie do końca. Rozwiązanie jest takie, że jeśli chcesz mieć włączone Odblokowanie OEM, robisz to jak najwcześniej, bo występuje właśnie ten reset. I później już po prostu nie dotyka tej funkcji. 

No i sorry, wiem jakie to upierdliwe. Ja straciłem około 100 zdjęć. 

Na jakim jesteś oprogramowaniu. ARCC? 

Edytowane przez cholek3

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
czenka

@cholek3

Jestem na ARCC.

No jakaś masakra. Spróbuje za jakiś czas po raz kolejny odblokować OEM


Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
cholek3

@czenka

Czyli najnowsze. Jeszcze miałem nadzieję, że była to wina oprogramowania, bo u mnie stało się to na ARC5, czyli poprzednim oprogramowaniu. 

dodana zawartość

Chcę dzisiaj sam porobić testy (chociaż telefon mam już w sumie ustawiony na nowo) i nagrać telefonem wszystko. Ale najpierw sprawy żywieniowe w domu trzeba zrobić.?

dodana zawartość

@jeronimo

@czenka

Czy u was też pojawia się taka informacja przy próbie wyłączenia Odblokowania OEM? 

Spoiler

Screenshot_20180407-221055_Settings.thumb.jpg.55a7dffbabc45edefcf29b8bf3869085.jpg

 

  • Piwko! 1
  • Lubię to! 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
jeronimo

@cholek3

Tak u mnie też pojawia sie ta informacja przy próbie wyłaczenia OEM.

 

Spoiler

Screenshot_20180407-232834_Settings[1].jpg

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
cholek3

@jeronimo

W S7 tego nie było. Owszem, była informacja z czym to się wiąże, ale na pewno nie było to przywrócenie do ustawień fabrycznych. 

Chyba już wiem, co mogło się stać. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
jeronimo

@cholek3

Zgadza sie takiej informacji przy s7 edge nie było bo sam kiedys wyłaczałem OEM i nie przywracało do ustawien fabrycznych..

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
cholek3

@jeronimo

I teraz pytanie... Czy ta sama informacja się pojawia przy próbie WŁĄCZENIA Odblokowania OEM. Jeśli tak, to sprawa załatwiona. 

 

Wiesz, co się stało w moim przypadku... Przeczytałem tylko "Wyłączyć Odblokowanie OEM?" a tego pod spodem już nie (bo po co, nie było tego wcześniej, myślałem, że to to samo info co w S7). 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
czenka

@cholek3

Tak, pojawiło się:)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
cholek3

@czenka

Pojawia się ta sama informacja, że przy próbie WŁĄCZENIA Odblokowania OEM, telefon zostanie przywrócony do ustawień fabrycznych? To właśnie miało miejsce również w twoim przypadku? Dlatego Tobie też przywróciło do ustawień fabrycznych? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.