Skocz do zawartości
flamner

Nvidia Shield WiFi gen. 1 - uszkodzony system, recovery. Tablet nie bootuje.

    Rekomendowane odpowiedzi

    nie wiem jakim cudem, ale zostawiłem tablet na tym ekranie i po kilku min twrp się odpalił :P w logach mam coś takiego

    przejmować się tym? muszę kupić jakąś kartę pamięci żeby wgrać nowy system przez twrp

    IMG_20180417_125823.jpg

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    Nie, podepnij do pc - "mtp enebled".

    W twrp zrób najpierw adw.wipe - system, cache, data, internal.

    Ewentualnie adw.wipe - zmień system plików - jeśli cache i data są f2fs zmień je na ext4. 

    Skopiuj zipy do pamięci i wgrywaj. Twrp też wgraj na stałe.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    10 godzin temu, dzidexx napisał:

    Nie, podepnij do pc - "mtp enebled"

    Nie za bardzo wiem jak to zrobić, pracuję na macu

    10 godzin temu, dzidexx napisał:

    W twrp zrób najpierw adw.wipe - system, cache, data, internal.

    Niestety wipe zwraca takie błędy:

    Spoiler

    IMG_20180417_134047.jpg

     

    Próbowałem też naprawić data i cache, ale tego też nie udało się zrobić :/

    Spoiler

     

    IMG_20180417_135005.jpg

    IMG_20180417_135034.jpg

     

     

    Edytowane przez Dawid Stankowski
    Wstawiłem spoiler. Proszę przy więcej niż 1 grafice go wstawiać. Oraz poprawiłem rozmieszczenie tekstu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    Mtp działa w twrp - pamięć wewnętrzna powinna być dostępna na pc.

    Mógł być wgrany kernel z obsługą f2fs, po wyczyszczeniu partycje cache i data nie są obsługiwane. Zmień w twrp na ext4.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    3 minuty temu, dzidexx napisał:

    Mtp działa w twrp - pamięć wewnętrzna powinna być dostępna na pc.

    Mógł być wgrany kernel z obsługą f2fs, po wyczyszczeniu partycje cache i data nie są obsługiwane. Zmień w twrp na ext4.

    są ext4, ale spróbowałem przeformować je dla pewności jeszcze raz, cache wywaliło jakieś błędy, ale ogólny status jest "successful", przy formatowaniu data też błędy, ale tym razem status "failed"

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    Przejdź do sekcji mount i zaznacz cache, data, system - sprawdź rozmiary(w tym samym miejscu w adw.wipe).

    Nie zauważyłem jednego twojego screena - data - 0 MB.

    dodana zawartość

    Nie masz zrobić repair... tylko change... na ext4.

    dodana zawartość

    @flamner

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    9 godzin temu, dzidexx napisał:

    Przejdź do sekcji mount i zaznacz cache, data, system - sprawdź rozmiary(w tym samym miejscu w adw.wipe).

    Po wejściu do mount mogę zanzaczyć tylko system, jak próbuje cache i data to twrp łapie laga i nie da się ich zaznaczyć :/

    9 godzin temu, dzidexx napisał:

    Nie masz zrobić repair... tylko change... na ext4.

    Zrobiłem change,a potem próbowałem repair, ogólnie tylko system jest ok, nie wywala błędów, pokazuje rozmiar itp.

    Cache i data się coś sypią, rozmiary mają na 0mb, a jak próbuję zmienić format na ext4 to dostaję coś takiego:

    Spoiler

     

    IMG_20180417_141814.jpg

    IMG_20180417_141850.jpg

     

     

    Edytowane przez Dawid Stankowski
    Wstawiłem spoiler. Proszę przy więcej niż 1 grafice go wstawiać. Poprawia to czytelność.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    Te partycje istnieją? Mają rozmiar inny niż 0?

    Edytowane przez dzidexx

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    8 godzin temu, dzidexx napisał:

    Te partycje istnieją? Mają rozmiar inny niż 0?

    istnieją, są też widoczne w w menadżerze plików twrp

    Spoiler

     

    IMG_20180417_143359.jpg

    IMG_20180417_143411.jpg

     

     

    Edytowane przez Dawid Stankowski
    Wstawiłem spoiler. Proszę przy więcej niż 1 grafice go wstawiać. Poprawia to czytelność.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    Size 0 to raczej nie istnieje. Zobacz czy resize na coś pozwoli.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x