Skocz do zawartości
piter1947

Tablet Navitel T500 3G "Urządzenie zostało zresetowane, aby kontynuować zaloguj się na konto Google..."

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam, mam problem z tabletem Navitel T500 3G, po 'hard resecie' wyskakuje informacja: " Urządzenie zostało zresetowane. Aby kontynuować zaloguj się na konto Google, które było wcześniej synchronizowane na tym urządzeniu." Oczywiście brak danych do poprzedniego konta. Myślałem nad wgraniem od nowa romu, jednak nigdzie nie mogę znaleźć do tego modelu, pomożecie mi? Bądź doradzicie co w takiej sytuacji zrobić? Z góry dzięki, pozdrawiam.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jak Ci się uda jakimś sposobem wbić na przeglądarkę lub do ustawień. To już będzie bardzo dobrze.

    Możesz też jak znajdziesz firmware. To w programie SP Flashtool dać Format All + Download i wtedy powinno go wyzerować. IMEI też może wyzerować więc znajdź pudełko i zapisz sobie. Lub jeśli nie ma to na tablecie powinno być.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Problem w tym, że nie ma możliwości wejść w ustawienia lub przeglądarkę, próbowałem już chyba na wszystkie sposoby. Nie mogę znaleźć firmware, więc nie wyzeruję.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wpisz poszukaj na forum lub Youtube: "Google Account Bypass" może któryś sposób da ci możliwość wejść do przeglądarki lub ustawień. A jak nie to SP Flashtool, tylko problem z Firmware jest.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Filmiki nie pomogły, ale jakimś fartem znalazłem myk na wejście do ustawień, więc myślę, że to już milowy krok... Tylko nadal problem nie znika, nawet gdy z poziomu ustawień przywrócił tablet do ustawień fabrycznych. Jakieś pomysły jak z poziomu ustawień ominąć frp?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wchodzisz w Aplikacje i czyścisz dane: Kreator Konfiguracji, Usługi Google. Wogóle to najlepiej wszystko od google wyczyść.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wszedłem w aplikacje i wyczyściłem dane wszystkich aplikacji od góry do dołu, następnie uruchomiłem tablet ponownie, urządzenie po połączeniu z siecią wifi cały czas "sprawdzało sieć" miało to trwać minutę lub dwie jednak po 15 minutach ciągle ładowało. Wszedłem ponownie w ustawienia, przywróciłem tablet do ustawień początkowych, po połączeniu się z wifi tablet wciąż wymaga zalogowania się do poprzedniego konta Google. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł jak to ugryźć? Ja już chyba wyczerpałem wszystkie możliwości.

    dodana zawartość

    Udało mi się wejść w wyszukiwarkę Google, ale wciąż problem nie rozwiązany.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A wyłącz ten Kreator konfiguracji i zrestartuj.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    W aplikacjach nie ma kreatora konfiguracji.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dałeś "Pokaż systemowe"?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x