Skocz do zawartości
_tommy_

rom [STOCK-AOSP ] [6.0.1] Concept-ify v3 [aktualizacja / czysta instalacja]

    Rekomendowane odpowiedzi

    _tommy_

    Powinno dać się wykonać wszystko. 

    5 minut temu, tomek0311 napisał:

    stanęło na ekranie "Unmodified System Partition", gdzie miałbym do wyboru "keep Read Only" oraz "Select Language"

    Zaznaczasz""Never show this screen..." i dajesz "swipe" i powinno przejść dalej. 

     

    6 minut temu, tomek0311 napisał:

    dotyk nie reaguje, a po chwili pojawiła się tabliczka "Swipe to Unlock", która również nie reaguje.

    No nie jest to normalne. Wgranego masz stocka i na nim robisz wgrywanie TWRP? Powiem tak, dziwi mnie to co się stało. Proponuję wgrać na nowo stocka, uruchomić go, zalogować do konta Google (zrobić standardowe zabiegi z kontem) i ponownie spróbować wgrać recovery.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    6 minut temu, _tommy_ napisał:

    Zaznaczasz""Never show this screen..." i dajesz "swipe" i powinno przejść dalej. 

    Problem w tym, że nie dało się zaznaczyć niczego ;) Nawet telefon nie czuł dotyku, bo się wygaszał mimo reakcji z mojej strony. Na szczęście jest sposób by wyjść z Recovery, przy (mniej więcej) piątym uruchomieniu na nowo Recovery zaczęło działać. Teraz pytanie, czy przed instalacją zrobić wipe, czy nie ma sensu, i lecieć z wgrywaniem ROMa?

    Edytowane przez tomek0311

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    _tommy_

    Normalnie wgraj system, w Flashtoolu zaznacz opcję "Appdata" w okienku bodajże "wipe". 

    Wgraj na nowo system, spróbuj wtedy z TWRP.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A czy długo może sobie tak stać na Logo po wgraniu Customa na Stocku? Bo nie wiem, czy dać mu pół godziny lub godzinę, czy lepiej od razu flash od zera?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    _tommy_

    A jaki custom wgrywałeś? C-ify? U mnie było kilka prób wgrania i wracania na stocka. Pierwsze uruchomienie może trochę potrwać ale nie dłużej niż 30 minut nie powinno. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    13 minut temu, _tommy_ napisał:

    A jaki custom wgrywałeś? C-ify? U mnie było kilka prób wgrania i wracania na stocka. Pierwsze uruchomienie może trochę potrwać ale nie dłużej niż 30 minut nie powinno. 

    Tak, C-ify wgrane przez TWRP, a teraz czekam z nadzieją, że obędzie się bez tygodniowych kombinacji. 

    Najlepsze w tych telefonach jest to, że nie ma jak baterii wyciągnąć, więc albo ruszy w końcu, albo trzeba czekać aż bateria padnie, gdyż nie reaguje na żadne komendy

    Edytowane przez tomek0311

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    _tommy_

    Pamiętaj aby C-ify wgrywać na czystym stocku. Wtedy powinien on w miarę szybko zadziałać. I pamiętaj też, że C-ify to nie tyle co sam system co raczej dodatek do systemy usuwający zbędne aplikacje plus zmieniający pewne ustawienia.

     

    Jak telefon nie będzie reagował możesz go wyłączyć, w Sony masz pod klapką karty sim i sd mały przycisk OFF, wystarczy szpileczką kliknąć a telefon się wyłączy.

     

     

    Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

     

     

     

     

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zaraz po rozpoczęciu instalacji C-ify otrzymałem komunikat:

    file_getprop:failed to stat"/system/build.prop": No such file or directory

    Czy jest to typowe przy wgrywaniu customa, czy zaś występują braki w bibliotekach ROMa?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    _tommy_

    Stock jest świeży? Wgrywałeś na czysto czy przywracałeś telefon do ustawień fabrycznych? Zaznaczałeś w Flashtoolu w oknie Wipe opcje Appdata? 

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    24 minuty temu, _tommy_ napisał:

    Stock jest świeży? Wgrywałeś na czysto czy przywracałeś telefon do ustawień fabrycznych? Zaznaczałeś w Flashtoolu w oknie Wipe opcje Appdata? 

    Masz rację ;) Niepotrzebnie zrobiłem wipe cache, dalvika systemu itp, i stąd owe błędy...

    Dlatego też po raz kolejny wgrałem czystego Stocka, następnie TWRP i Concept. Aż niewiarygodne jak szybko poszło :) 

    Iiii... Jest :D Nowiutki i piękny Concept, na dodatek 3,5 GB wolnego miejsca w pamięci telefonu... Zapowiada się super, może w ciągu najbliższych dni podzielę się większą ilością zalet systemu. Tymczasem dzięki za wszelkie rady oraz pomoc :)

    PS. może i Ty podzielił byś się własnymi doznaniami, lub opowiedział o ciekawostkach, czy przemyśleniach na temat tego systemu ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x