Skocz do zawartości
Zenon55

Brak certyfikatu Google na Androidzie 7.1

    Rekomendowane odpowiedzi

    Napisano (edytowane)

    Witam, chodzę do was z małym pytaniem oraz prośbą o pomoc. Otóż zaraz po wystawieniu na forum rom'a z androidem 7.1 dual sim, zainstalowałem go (przed tym miałem LineageOS 14). Wszystko fajnie zainstalowałem, działało przez 3 miesiące. Po tym czasie chciałem wrócić do android pay

    (czy tam Google pay), z którego wcześniej korzystałem na LOS 14. Niestety, ale przy próbie dodania karty wyskakuje mi błąd o braku certyfikatu. Sprawdziłem w Google play i faktycznie, nie mam go. Powrót do LOS 14 nie zwrócił mi certyfikatu. Aktualnie wgranego mam czystego 7.1 wersja single sim, na której dalej występuje ten problem. Teraz mam pytanie. Czy też nie macie certyfikatu po wgraniu czystego nougata? Jeżeli da się to jakoś naprawić to mógłby mi ktoś to wyjaśnić? 

     

    Jeżeli nie da się to trudno, w lipcu i tak planuje wymianę telefonu na s9 bo motka mi już dzielnie służy od grudnia 2015 i już chyba czas na jej emeryturke ( głównie za sprawą wycieńczonej baterii :D) 

     

    PS. Jeżeli w złym dziale to proszę po przeniesienie. 

    Screenshot_20180511-105800.png

    Edytowane przez Baron Rafau
    Proszę nazywać tematy, aby jasno opisywały problem

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    adagio

    @Zenon55

    Zacytowane z pewnego źródła na Twój problem:

    Spoiler

    W przypadku wykrycia tego brakuj wyświetlane są ciekawe informacje. W zależności od tego, czy jesteśmy producentem czy też osobą prywatną, która kupiła taki model, możemy podjąć różne kroki, aby uzyskać dostęp do programów od Google. Warto wspomnieć, że tego typu komunikat może pojawić się nawet przed oczami kogoś, kto ma zainstalowany Custom ROM. W tym przypadku wystarczy uzyskać z poziomu ADB kod, wpisując komendę:

    adb shell settings get secure android_id

    Potem wchodzisz na tę stronę:

    https://www.google.com/android/uncertified/

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx
    3 godziny temu, Zenon55 napisał:

    wcześniej korzystałem na LOS 14.

    Masz odblokowany bootloader i jest to wykrywane.

    Wgraj root - Magisk.zip w twrp i ukryj w nim root dla wybranych apek(usługi google, pay, bankowe...).

    Gdyby nie pomogło pobierz i dograj safetynetfix.zip.

    Szukaj na xda - magisk.

    dodana zawartość

    Powinno pomóc na LOS jak i Stock.

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @adagio dzięki, twój sposób pomógł... zdążyłem zrobić jedną transakcję telefonem.

    Dziś rano gdy oglądałem film na YT poszedłem sobie zrobić śniadanie zostawiając włączony telefon. Gdy wróciłem to telefon zastałem bez odpowiedzi, ani się włączyć nie chce ani nic. Czarny ekran. Siedział pod ładowarką cały dzisiejszy dzień i nic.

    Jutro ogarnę sobie torxa 6, abym mógł odkręcić plecki i odłączyć a następnie podłączyć baterię. Może to pomoże, jeżeli nie to będę musiał sobie coś zastępczego znaleźć :D 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x