1. Większość osób na tym forum, w tym temacie zwraca uwagę na "nieziemski design", "sztuczna inteligencję", "podwójny aparat, który potrafi uwiecznić najważniejsze chwile", "zaawansowany czytnik linii papilarnych"... Ok, zgadzam się, te wszystkie aspekty są bardzo ważne. Ale ja wolałbym skupić się na funkcjonalności urządzenia. Obecnie 99% tzw. flagowców posiada jak najmniej elementów w przedniej części, tak aby wyświetlacz wypełniał jak najwięcej przestrzeni. Może i fajnie to wygląda, nawet rewelacyjnie. Sam żałuję, że mój obecny smartphone nie posiada ekranu 18:9 lub 19:9. Jednak dzięki tym zabiegom, nieszczęsny czytnik linii papilarnych ląduje na plecach urządzenia, co w obsłudze jest bardzo niewygodne.Spójrzmy chociaż na najnowsze Samsungi, w mojej opinii położenie czytnika to porażka. Honor, tudzież Huawei potrafią jednak przełamać ten nieudany trend. I właśnie ta cecha tego smartphona (w połączeniuoczywiście z niewygórowaną ceną jak na flagowca) wydaje się dla mnie najistotniejsza, ponieważ jest najwygodniejsza. Oczywiście te cechy, które przytoczyłem na początku wypowiedzi, również są ciekawe. Ale ja wolę skupić się na prostocie 🙂
2. Chińskich telefonów się nie boję. Byłem przez lata szczęśliwym posiadaczem Xiaomi MI2S. Niestety brak LTE oraz czytnika linii papilarnych z czasem stały się problemem. Długo szukałem odpowiedniego telefonu dla siebie, aż w końcu trafiłem na LeEco Le Pro 3. Marka u nas jest praktycznie nieznana, ale jakość i parametry telefonu są na wysokim poziomie. W końcu to flagowiec na rok 2016. Ogólnie z telefonu jestem bardzo zadowolony, posiada wszystko czego potrzebuję. Niedługo później zaczęły pojawiać się smartphony z wyświetlaczami 18:9, które wyglądają obłędnie. I to jest jedna z rzeczy, które w obecnym telefonie mi przeszkadza, że jest zwykły ekran 16:9. Druga to nieszczęsny czytnik linii papilarnych umiejscowiony z tyłu urządzenia, rozpisywać się nie będę, bo w punkcie 1. wyjaśniłem już swoje zdanie 🙂