Skocz do zawartości
the_naturat_com

S7 Edge z ROOT'em, customy, modyfikacje, kernele, etc... - Dyskusja ogólna

    Rekomendowane odpowiedzi

    @the_naturat_com Mam kilka pytań...

    Czy do samego wgrania TWRP jest potrzebny bezpośredni root zaraz po twrp czy nie można np wgrać samo TWRP i koniec?

    Czy rootujac metoda magisk jest potrzebne wcześniejsze wgranie pliku no verity encrypt? 

    W poradniku o wgrywaniu TWRP zamieściłeś pkt 10 format data, kiedy w linku z xda o formacie autor nic nie wspomina. Czy jest to konieczny zabieg?

    I jeszcze jedna kwestia, czytałem w tym temacie ze ktoś po wgraniu customu zrobił full wipe jak to? Przecież taki zabieg wyczyści system dane itp(czytaj usunie). wd mojej wiedzy wipe robi się przed instalacja albo zaznaczając to w opcjach aromy ale nie po. Pytam bo nie chce sobie zrobić zonka

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @dekadan

    Nie trzeba ROOT.

    Konieczne.

    Tak.

    Full wipe czyści wszystko.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Chciałem tylko poinformować ze próba wgrania civza ostatnia wersja jaka wyszła, na ost oreo z listopada kończy się bootlopem. Tl trza stawiać od nowa wieloplikowcem.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dokladnie tak. Instalacja TWRP bez zarzutów potem plik encrypt i magisk. Oczywiście po wgraniu twrp format data i po każdym zabiegu dalej reset do recovery z opcja vipe dalvic cache. odpalenie roomu w twrp po 2 sekundach skutkuje zapętleniem się na logo samsunga. Mój oreo to ost aktualizacja z poziomem zabezpieczeń poprawek z 1 listopada.

    Na stocku wgranym ponownie wieloplikowcem wszystko działa(twrp i magisk)

    Edytowane przez dekadan

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    -instaluje twrp

    -format data

    -instaluje encrypt i daje te ikonke w dolnym lewym rogu wipe dalvic art cache czy coś w tym stylu

    -reset to recovery

    -instaluje magisc

    -wipe dalvik art cache

    -reset to recovery

    -instaluje room i bootlop

     

    zauważyłem ze moje recovery nie wykrywa dysku /partycji telefonu(omb) tylko karte sd

     

    wgrałem stocka wszystko działało, próba wgrania atmos dolby i tel wisi

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @dekadan tak myślałem. Robisz po swojemu.

    Tak miałeś wgrać TWRP:

    Potem wgrywasz już custom. Nic więcej nie robisz..

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    teraz zrobiłem dokładnie tak jak w poradniku czyli bez wipe dalvik art cache i to samo...poddaje si

    Mam oreo z listopada może to jest przyczyną?

    Edytowane przez dekadan

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @dekadan przeczytaj instrukcję dokładnie, a potem to co Ty napisałeś. Źle wgrywasz..

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.