tenmichal Czy istnieje możliwość spolszczenia ROMu poprzez przerzucenie pliku języka z jednego ROMu do drugiego? Wiem, że istnieje Morelocale, ale nie zawsze dobrze działa.
arturrro Czy istnieje możliwość spolszczenia ROMu poprzez przerzucenie pliku języka z jednego ROMu do drugiego? Wiem, że istnieje Morelocale, ale nie zawsze dobrze działa. jest mozliwość np. wrzucenia settings z legendary do sensehero/villain 5.3 ,wtedy można mieć polskie ustawienia ma ktoś sposób na zlikwidowanie/usunięcie lub zmiane napisu phone na telefon ? no i po paru godzinach okazuje się,że luncher w Villain 5.4 nie ma napisu Phone.
chosen_one Czy istnieje możliwość spolszczenia ROMu poprzez przerzucenie pliku języka z jednego ROMu do drugiego? Wiem, że istnieje Morelocale, ale nie zawsze dobrze działa. Zacznijmy od tego o jakiej wersji Androida mówimy... 1.5? 2.1?
mtsz15 Mógłby ktoś napisać w kolejności jakie pliki podmieniać, aby Villain 5.4 był po Polsku i żeby spolszczony był mniej więcej tak ja Stock 1.5?Bardzo bym prosił😃
chosen_one Chodzi mi właśnie o sensehero/villain 5.3 i inne 2.1 Z tego co wiem działa tylko podmiana Settings.apk - czyli Ustawienia Znajdź ROM 2.1 z pl i np za pomocą root explorera podmień, może zadziała. Nie mam jak teraz sprawdzić.
tenmichal Z tego co wiem działa tylko podmiana Settings.apk - czyli Ustawienia Znajdź ROM 2.1 z pl i np za pomocą root explorera podmień, może zadziała. Nie mam jak teraz sprawdzić. Spróbowałem. Nie działa. Settings z Legendery 1.3.5 podmianiłem z settings Villain'a 5.3. Zrobiłem wipe'a. Po uruchomieniu wszystko działało, tylko w menu nie było ustawień :]
Laszlo Podmiana pakietów aplikacji mija się z celem, aplikacje są modyfikowane przez deweloperów i ich podmiana równa się traceniu feutków danej modyfikacji. ;-)
Laszlo Pobawić się more locale... Zaaplikować polski język via edycja apk, source... Poczytaj w sieci, całe mnóstwo jest poradników. Cały myk rozchodzi się o folder values-pl i odpowiednie xmle w nim. Jeżeli nie robisz z source to znajduje się on / ma się znajdować w resources.arsc (/res/values-pl) 🙂
leon124 Zmiana języka na polski i inne w HTC Desire polega na ściagnięciu z Marketu aplikacji o nazwie MoreLocale 2. Następnie ją uruchom i kliknij na polish(polski). Gotowe ;-) Działa na androidzie 2.1