Skocz do zawartości
r.1982

Mój telefon nie wstaje po wgraniu ROM-u/MOD-u/Kernela >>> PISZ TUTAJ <<<

    Rekomendowane odpowiedzi

    Odpal tam to Recovery TWRP.
    Poczekaj cierpliwie aż TWRP się odpali. Może wisieć na logo TWRP trochę czasu, (w zależności ile swoich pierdół tam masz ) bo odszyfrowuje pliki.
    Bądz cierpiwy może TWRP się odpalać nawet i z 10 min ( w zależności od ilości danych)
    Czym  tego roota tam robiłeś > ? Su, Magisk czy czym ?
    Jak jesteś już w TWRP i masz dostęp to flashuj tą paczkę : UPDATE-unSU-signed.zip
    Dalej po wrzuć to : Latest Uninstaller
    Po reboot i czekaj aż odpali telefon cierpliwie.
    Jak się nie podniesie, będziemy myśleć dalej o wrzuceniu stockowego nie paczowanego kernela.
    Tyle w tej całej tragedii trzeba zrobić.
    Ok jeszcze raz sprobuje. Tak roota robiłem wg instrukcji z xda. Wszystko ok do momentu odpalenia twrp. Na tym się zawiesza.
    Sprobuje jeszcze raz cierpliwie poczekać .
    Dzięki za pomoc.

    Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    skay

    Wgrywasz Roma,niech się odpali system i dopiero recovery instalki ZIP

    Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Złapałem bootloopa. Stan obecny: włącza się tylko fastboot, nie daje się sflashować twrp.

    Wszystko dotąd robiłem wg tutejszych poradników i plików, było ok. Miałem już twrp, magisk etc.

    Jak do tego doszło: złapałem bootloopa wgrywając moda. Wipe, wstał, stan surowy. W TWRP miałem kopię, odpaliłem, wgrała się. Reboot i… znów loop. Odpalam TWRP, a tu widzę, że odpala się jakby dopiero co było wgrywane. Nie ma np. kopii, a telefon pyta czy chcę zainstalować TWRP.  Wydawało mi się niemożliwe, że wyparowało stare TWRP, więc stwierdziłem że nie i odpaliłem system. No i zwiecha totalna. Podejrzewam,że nie mam teraz żadnego recovery. Włącza się tylko fastboot, ale nie chce przyjąć obrazu twrp.

    Nie działają obie komendy: fastboot boot twrp.img i fastboot flash twrp.img. OEM pozostał odblokowany. Jakieś sugestie?

    Fail.JPG

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dzięki dziamot, wygląda nieźle, jednak przed świętami mam tyle pracy, że nie dam rady.

    Gdyby ktoś chciał zarobić to kupię usługę odceglenia. Warszawa lub teamvierwer.

    PW tu: [email protected]

     

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kubatm
    3 godziny temu, baryton napisał:

    Dzięki dziamot, wygląda nieźle, jednak przed świętami mam tyle pracy, że nie dam rady.

    Gdyby ktoś chciał zarobić to kupię usługę odceglenia. Warszawa lub teamvierwer.

    PW tu: [email protected]

     

     

    Zrobisz to za darmo - SAM :) Chyba znajdziesz 10 minut? Nawet 5 min wystarczy jak masz szybkie łącze! :)

    1. Pobierz to ---> https://drive.google.com/open?id=1AdFA33fex_uZi85zwfPjgnAO0cG_WVIr [Android 9.0.1 PIE]

    2. Rozpakuj folder.

    3. Uruchom ponownie telefon do fastboot (wyłącz go następnie power + volume- [przycisk ściszania] - dusisz oba razem, power puść jak telefon się włączy ale vol- trzymaj. Jak się włączy w fastboot to puść vol-).

    4.  Podłącz telefon do komputera. 

    5. Otwórz folder, który rozpakowałeś i dwuklik na plik flash-all.bat

    6. Nic nie rób i czekaj aż telefon się uruchomi.

    Jakby co to pomogę NIEODPŁATNIE na FB :)

     

    ====

     

    A co do wgrania MODa i bootloopa, wystarczyło wgrać w TWRP unModa, wybierasz sobie, którego chcesz usunąć i telefon wstaje, bądź nawet odinstalowanie Magiska by pomogło :)

    Edytowane przez kubatm
    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Kubatm, dzięki, 10 minut.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kubatm
    Kubatm, dzięki, 10 minut.
    Dałeś radę? Wszystko ok? :)

    Wysłane z mojego 1+6 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    POMOCY!

    Witam panowie po wyl modu always on display w magisk tel nie chce sie wlączyc . Włącza sie do animacji (krercenia sie dwoch kropek) i nic poza tym. Zauwazyłem ze nie ma twrp wiec wgałem od nowa potem próbowałem zflaschowac roma ale nivc z tego caly czas stoi na tej samej animacji. uzywam blue sparks v9.85 i androida pie 9.0.2 ota 1.5gb. Prosze o jakies rady jak postawic tel na nowo ale zeby nie stracic danych. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kubatm

    Wyłącz telefon.
    Przyduś vol- i power.
    Po włączeniu się telefonu puść power i trzymaj vol-.
    Włącza się TWRP?

    POMOCY!
    Witam panowie po wyl modu always on display w magisk tel nie chce sie wlączyc . Włącza sie do animacji (krercenia sie dwoch kropek) i nic poza tym. Zauwazyłem ze nie ma twrp wiec wgałem od nowa potem próbowałem zflaschowac roma ale nivc z tego caly czas stoi na tej samej animacji. uzywam blue sparks v9.85 i androida pie 9.0.2 ota 1.5gb. Prosze o jakies rady jak postawic tel na nowo ale zeby nie stracic danych. 


    Wysłane z mojego 1+6 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x