handsomedaniel ściągnąłem sobie filmik z forum w .mp4 i milestone nie chce go odpalic..? dodam, że pobrałem jakiś dodatkowy programik do odtwarzania filmów z wsparciem dla .mp4. czy kiedykolwiek odtworzę ten film, czy to walka z wiatrakami? :rolleyes:
handsomedaniel Ja ściągnąłem oszukać przeznaczenie, wrzuciłem perfidnie na kartę SD i znalazłem astro, tym programem co był nie otwierało, pobrałem Meridian Video Playera i też nic.. a na komie śmiga film, więc plik ok.. Zasmuciłeś mnie kolego..
lokhgard A to ciekawe, ja bez problemów odpalam .mp4 i przez zwykły odtwarzacz i przez xyflash... jak do tej pory oglądnąłem na fonie 4 pełnometrażówki: 2 ściągane z forum, 1 konwersję rmvb--->mp4 i jeden rip dvd, wszystko się odtworzyło...
[usunięty] Również polecam yxflash, kosztuje grosze [ 9,90 USD ], naprawdę warto kupić. Odtwarza bez problemu niekonwertowane DivXy
gbs moj Mileston odtwarze mp4 bez problemu na standardowym playerze ktory byl dostarczony z urzadzeniem. Pytanie do uzytkownikowyxflash czy faktycznie divxy troszke tna sie na tym playerze ? Ja do konwertowania avi na mp4 uzywam Free_Zune_Video_Converter i Pazera_Free_Video_to_iPod_Converter.
sylvantilus Ja mam takie pytanie konwertuje filmy AVI do MP4/H.264 wybieram rozdzielczość w konwerterze 720x480 pixels 24fps i jak już konwersja się dokona zgrywam film na kartę pamięci i odpalam w załączonym od nowości milestonowym playrze, uruchamia się co prawda ale nie na całym ekranie, nie brakuje wiele ale jednak.... jak można rozwiązać ten problem by bez względu na rozdzielczość filmy były uruchamiane na całym ekranie czy muszą być konwertowane do 854x480 by problem nie występował ;? (było by to trochę kłopotliwe bo często filmy w divixie mają rozdzielczość 640x352 więc dodatkowe rozciąganie im nie służy 😉) Jeśli potrafi ktoś pomóc to z góry bardzo dziękuje.
swienty27 Mam ten sam problem konwenterowałem filmiki na kilkanaście różnych rozdzielczości programem "Allok Video to MP4 Converter". Nigdy nie udało mi sie wpasować na pełen ekran - choć raz już byłem naprawde blisko i wydaje mi się że optymalna to 720*480 (zostają 2 czarne paski po bokach około 0,5 cm). Nawet jak zkodowałem film tak jak nagrywa kamera motoroli i tak fullsceena nie było.
sylvantilus Cóż sam rozwiązałem swój problem 🙂 by film było można oglądać na pełnym ekranie należy konwertować do 854x480 by problem nie występował używając przy tym MP4/H.264, bitrate 16000, 24 fps (chodzą płynnie i bez żadnych problemów) ... mogę jeszcze polecić rewelacyjny program do konwertowania video który spisuje się na prawdę genialnie a wiem co piszę bo sporo ich już wymęczyłem i jest za friko, nazywa się Format Factory.
macin Jeżeli ekran ma rozdzielczość 854/480 to jakim cudem ma być wyświetlany film o rozdzielczości 720/480 na pełnym ekranie? Normalne, że w pionie jest do końca a 134pkt. zostają na oba boki. Chodzi tylko o to żeby zrobić dobre proporcje to wtedy film nawet na 720/xxx będzie w poziomie na całości (czyli kinowy).
sylvantilus to powiedz mi jakim ekhm.... "cudem" 😉 filmy na kompie mające rozdzielczość 640x360 (powiedzmy że standartowa dla większości 😉) są wyświetlana na znacznie większych parametrach (załóżmy że masz full hd więc ścięła by tobie sporo a tak się nie dzieje prawda... ) na pełnym ekranie twojego urządzenia... zagadka wszechświata prawda :?.... chodziło mi po prostu o rozwiązanie stosowane choć by w smartmovie playrze który umila chwile symbianowiczą, jako nowy i nie świadomy 🙂 urzytkownik androida pomyślałem że może ktoś zrobił palyer który to umożliwia odtwarzanie filmów o niższych rozdzielczościach niż ta na motce przy pełnym ekranie i tyle....
lokhgard to powiedz mi jakim ekhm.... "cudem" 😉 filmy na kompie mające rozdzielczość 640x360 (powiedzmy że standartowa dla większości 😉) są wyświetlana na znacznie większych parametrach (załóżmy że masz full hd więc ścięła by tobie sporo a tak się nie dzieje prawda... ) na pełnym ekranie twojego urządzenia... zagadka wszechświata prawda :?.... chodziło mi po prostu o rozwiązanie stosowane choć by w smartmovie playrze który umila chwile symbianowiczą, jako nowy i nie świadomy 🙂 urzytkownik androida pomyślałem że może ktoś zrobił palyer który to umożliwia odtwarzanie filmów o niższych rozdzielczościach niż ta na motce przy pełnym ekranie i tyle.... To nie tak, chodzi tu wyłącznie o proporcje i jeżeli ekran milestone ma 854x480 pikseli czyli jest 16x9, to każdy film z takimi proporcjami rozciągnie się do pełnego ekranu, nawet jeżeli będzie miał wielkość 32x18 pikseli... a 720x480 jakby na niego nie patrzeć 16x9 nie ma... Oo
macin Sylviantilus: Ehh no właśnie wystarczyło przeczytać ze zrozumieniem, że wszystko zależy od proporcji. 854/480 wychodzi 1,779, 16/9=1,777 a 720/480=1,5. Oj .
krzychu94 Ok przejdźmy na wyższą półkę rodzielczości mowa tu o 720p 1280x720. Przekonwertowałem zwiastun do takiej rozdzielczości w .mp4 i ani w standardowym ani w yxflash nie odtwarza. TZN. odtwarza ale tylko dźwięk. Konwertowałem w FormatFactory co zrobić żeny działały?
macin Ja miałem jakiś zwiastun w 720p i motka nie uciągnęła tego. Po podkręceniu do 800MHz było jakby lepiej bo zobaczyłem parę klatek oprócz dzwięku.
mroczek691 Pomocy.... męczę się już pół godziny. Z jakimi parametrami konwertujecie filmy na milestone? U mnie efekt jest taki, że albo jest obraz albo dźwięk. A nie jedno i drugie :/ Prosze o szybkie odpowiedzi.
krzychu94 Polecam konwerter Format Factory wybierasz po lewej mp4 i jest mnóstwo opcji. Najlepiej rozdzielczość 640x480.
mroczek691 Heh, a można dokładniej parametry? Sam format to nie wszystko, najlepiej jak ktoś wrzuci screen z programu od kompresji ze wszystkimi parametrami.