Skocz do zawartości
spec-naz1

Android Oreo [8.0] - wrażenia/opinie/błędy

    Rekomendowane odpowiedzi

    cholek3
    Napisano (edytowane)

    @ket.rab

    Już nie ma tej opcji, a przynajmniej nie w takiej formie jak była. Teraz przydzielasz instalowanie z nieznanych źródeł, konkretnej aplikacji. Czyli na przykład chcesz zainstalować plik apk z menadżera plików, dajmy na to Solid Explorer. Klikając na plik apk zgadzasz się, by Solid Explorer miał prawa na instalowanie z nieznanych źródeł. 

    Edytowane przez cholek3
    • Piwko! 1
    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    lucano
    12 godzin temu, cholek3 napisał:

    @daidek88

    Zrobisz factory reset + wipe cache partition w Recovery to na pewno poczujesz różnicę. Aktualizacja OTA bez czyszczenia tych dwóch to wcale się nie dziwię, że przycina. Popularne zjawisko. 

    Rozumiem, że factory reset czyści wszystko(apki i ustawienia)? Czy jest to konieczne aby po aktualizacji OTA ożywić trochę telefon? Nie wystarczy wipe cache? Jeżeli trzeba już robić factory reset to lepiej usunąć konto googlowskie ąby uniknąć niespodzianek z zablokowaniem telefonu?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    cholek3

    @lucano

    Tak, factory reset czyści wszystko, jakbyś wyjął telefon z pudełka. Konieczny nie jest, ale zalecany. Wipe Cache Partition też jest dobry, ale nie aż tak jak factory reset przy przejściu na wyższy system. Wipe Cache Partition wystarcza zazwyczaj przy drobnych aktualizacjach tego samego systemu. 

    Nie musisz usuwać kont, jeśli jesteś całkowicie pewien, że pamiętasz hasło do konta Google oraz, że nie zmieniłeś ostatnimi czasy tego hasła lub masz włączone Odblokowanie OEM. 

    Jeśli nie masz pewności, co do hasła lub ostatnio go zmieniłeś lub masz wyłączone Odblokowanie OEM, usuń konta przed factory reset. 

    • Piwko! 2

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    flo89

    Do mnie znów wrócił problem z ładowaniem jaki już kiedyś miałem i zniknął sam. Mianowicie, na noc zostawiam tel na ładowarce indukcyjnej ale ładuje się on tylko do ok 70 procent i koniec. Tylko podtrzymuje. Gdy zdejmę go na chwilę i znów położę to kontynuuje ładowanie. Ładowarka oryginalna. Ktoś ma pomysł lub miał coś takiego? 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ket.rab

    @flo89 Mi kiedyś ładował do 80% ale to była za to winna aplikacja do sprawdzania baterii. Na zwykłym kablu też występuje ten problem?

    Pozostaje chyba prześledzić wszystkie zainstalowane aplikacje czy coś nie blokuje dalszego ładowania baterii.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    spec-naz1
    Notatka od Moderatora: spec-naz1
    Wydawałoby się że pierwszy post mówi jasno po co ten temat powstał, jednak nie przeszkodziło to w napisaniu 7 stron o instalacji systemu, o ile wcześniej nie było do tego przeznaczonego wątku, tak teraz już taki istnieje, proszę więc ponownie w stosowanie się do informacji zawartych w pierwszym poście tego tematu i przeniesienie wszelkich dyskusji na temat instalacji do wątku który znajduję się w dziale Romy i Modyfikacjewykrzyk.png  

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ket.rab

    Dzisiaj odbyłem pierwszą jazdę na szosie z endomondo i Oreo. 2h jazdy i poleciało mi 23% baterii. Czy ktoś wie czy czuwanie sieci jest połączone z Połączeniami przez wifi? Mam też aktywne VoLTE. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    xWizi

    Czy ktoś z was zauważył u siebie, że dziwnie działa upday? Zawsze odpalał się z opóźnieniem ale na tej wersji robocika opóźnienie u mnie jest dużo większe oraz czasem upday łapie zawieszkę

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wie ktoś może jaka jest przyczyna bardzo wolnego neta na oreo ? Dziś w mieście przy max zasięgu LTE+ google otwierało mi się chyba minute lub wgl nie chciała się strona cała załadować, na nugacie internet śmigał nawet przy kiepskim zasięgu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Czy ktoś z was zauważył u siebie, że dziwnie działa upday? Zawsze odpalał się z opóźnieniem ale na tej wersji robocika opóźnienie u mnie jest dużo większe oraz czasem upday łapie zawieszkę

    Niestety tak. Czasami potrafi mi się zawiesić i zajmować połowe ekranu. I nic nie pozostaje oprócz ponownego uruchomienia.

     

    Tapnięte z mojego Galaxy S7

     

     

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x