Skocz do zawartości
Taboo4

Problem z zasięgiem-sieć/tylko połączenia alarmowe/brak usługi

    Rekomendowane odpowiedzi

    Taboo4

    Witam,

    Od jakiegoś czasu mam problem z zasięgiem.  Telefon raz się normalnie łączy z siecią, raz pokazuje Tylko połączenia alarmowe, a czasem Brak usługi.  Z początku problem występował sporadycznie i wyjęcie i włożenie ponownie karty pomagało. Po jakimś czasie coraz częściej i wyjęcie i ponowne włożenie karty SIM niekoniecznie pomagało, czasem zasięg powracał samoczynnie, raz na chwilkę raz na dłużej. Wgrałem oprogramowanie za pomocą Sony PC Companion, ale nie rozwiązało to problemu, chociaż przez jakiś czas było lepiej. Nie przywracałem ustawień fabrycznych, ale reinstalacja systemu automatycznie je przywróciła, więc wątpię żeby to pomogło. Jest sens robić jeszcze reinstalacje  flashtoolem? Czytałem, że komuś dopiero to pomogło, wymieniłem kartę SIM na nową i też nie działa, na innym telefonie działa bez problemu. Oddałem telefon do serwisu na szybką diagnozę, podobno na pierwszy rzut oka wszystko wygląda ok i że jest to prawdopodobnie kwestia płyty głównej.  Czy jest możliwość, że przyczyną problemu jest gniazdo kart sim (wersja dual)? Niby je widzi, ale gdzieś czytałem, że jest to możliwe.

    Co w takiej sytuacji robić? Jest sens oddawania telefonu do W-supportu? Dodam, że telefon został kupiony w komisie jako nówka, pochodzi z belgijskiej dystrybucji, nie mam karty gwarancyjnej, tylko dowód zakupu. Jednak według strony po wpisaniu adresu IMEI gwarancja obowiązuje. Jest jakaś szansa że go przyjmą?

    Edytowane przez Taboo4

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam mam problem z telefonem Xperia Z5. Otóż nie mam zasięgu w telefonie. Wszystko inne działa bezawaryjnie. Zmiana karty sim nie naprawia problemu. Telefon jakiś czas temu jeszcze łapał zasięg na chwilę po włączeniu transmisji danych lub próbie połączanie znów gubił. Co może być w nim zepsute i ile może kosztować naprawa

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    miałem podobnie i winą u mnie było gniazdo sim. spryskałem sprejem do styków gniazdo. wszystko wróciło do normy. spryskałem przez otwór gdzie wkłada się kartę sim.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.