Przykładowo nie ma wbudowanego autokillera czy taskkillera (nie wiem jak to się nazywa)
@czwartegokwietnia mogłeś dać link do źródła 😉
Był od samego początku 😃, teraz powiększyłem i zaczerwieniłem, specjalnie dla Ciebie 😛
Pytanie tylko jedno - czy muszę formatować kartę pamięci i tworzyć partycję ext? Mam tylko 2GB, a nie przeszkadza mi to, że aplikacje instalują się do pamięci telefonu i nie chcę korzystać z apps2sd
🙂
Ja mam "standard" i chodzi. Zrobiłem tylko whipe factory settings i whipe partition ext.
Pora na pierwsze spostrzezenia:
Zainstalowany CoPilot chodzi bardzo ładnie, wszystko działa.
Zainstalowalem AutoKiller i dałem na agressive, do tego taskkiller.
GPS łapie sygnał bez problemu i szybko, Wifi tak samo.
Teraz najważniejsze, to co w Andoridach 2.1 według mnie kuleje: bateria
Wieczorem wrzuciłem nowe RADIO, załadowałem do pełna, dziś rano zrobiłem WHIPE battery stats, odpiąłem ładowarkę i...
W tym ROMie jest "chyba" przyzwoicie (odłączony przed 11).
Jeździłem po mieście prawie godzinę z non stop włączonym i pracującym GPS, a do tego non stop grająca muzyka (na wyjsciu podłączony do radia 😉 ) + 2 odebrane rozmowy.
Wynik 85% baterii ciągle w telefonie.
Co mnie zaskoczyło pozytywnie:
Zauważyłem, że w Legendary, Legendroid i gdzieś tam jeszcze, jest problem, a raczej zamuł telefonu kiedy ktoś do nas dzwoni. Tzn, telefon najpierw dzwoni, tak po prostu, później pokaże nam się opcja odbioru, ale, ale dopiero po chwili raczy nas poinformować kto to w ogóle jest, a na sam koniec, jak już się zmusi to łaskawie pokaże foto kontaktu.
Cóż tutaj (psikus) jest to samo 😃, ale w porównaniu do poprzednich ROMów, ten robi to z 10x szybciej - po prostu etapy, które wymieniłem telefon wykonuje błyskawicznie, i nie jest to uciążliwe jak było wcześniej.
Wszystkie spostrzeżenia, są oczywiście wysnuwane z działania mojego telefonu, w porównaniu z poprzednimi systemami, które miałem zainstalowane. - Tak żeby ktoś potem nie miał pretensji, że u niego inaczej działa 🙂