Skocz do zawartości
ares72

Problemy z Marketem w S73

    Rekomendowane odpowiedzi

    ares72

    Dzięki, nie znalazłem jeszcze Evolutions 4.0 poszukam jutro, ale mam już M7-honeycomb_UI i działa!!!. Nawet jest język polski;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    lukis

    Evolution 4.0 jest na slatedroid w wątku z Genesis 2.8.1 zaraz pod linkami genesisa ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ares72

    Potestowałem trochę nowy ROM M7-honeycomb_UI.

    Praca tabletu zdecydowanie szybsza, potwierdzam błąd marketu. Często sie wiesza. Trzeba wyjści i szukać ponownie aplikacji, czasami ze trzy razy.

    Zdziwiło mnie, że nie mogę znaleźć pewnej aplikacji, która bez problemów zainstalowałem na fabrycznym sofcie.

    ---------- Post dołączono o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

    Moje kolejne przygody z nowym ROMem. Wgrałem Evolution 4.0, bardzo podobny do firmowego softu, działa może trochę szybciej, ale przeglądając strony w necie, czas otwarcia kolejnych stron podobny jak w firmowym ROMie.

    Nie wiem czy tak być powinno, ale mi w Markecie nie pokazuje się aplikacja SKYPE.

    Gdyby w M7-honeycomb_UI belka była taka jak w Evolution 4.0 (tzn. na górze) to pewnie wybrałbym M7-honeycomb_UI, a tak sam nie wiem, pobawię się jeszcze jutro tym Evolution.

    Mam jeszcze jedno pytanie, jaką aplikacją mogę dostać się do wszystkich plików, chodzi o pliki systemu. Coś czytałem o Root Explorer, ale czy jest jakaś bezpłatna aplikacja?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam wszystkich forumowiczów!

    Jestem szczęśliwym posiadaczem tabletu Goclever s73, jednak wczoraj zaczął mi wariować.

    Pierwsza sprawa - nie mogłem niczego wyszukać w android markecie (Błąd servera), jednak mogłem wszystko z marketu instalować, jeśli dotarłem do aplikacji "ręcznie". Postanowiłem powrócić do ustawień fabrycznych (Prywatność -> stawienia fabryczne). Po tym "zabiegu", nie moglem uruchomić internetu, mimo że tablet widział router i sieć. Dopiero kolejne przywracanie ustawień fabrycznych i wyłączenie zabezpieczeń rutera pomogło. W tej chwili internet z zabezpieczaniami już chodzi normalnie, jednak mam problem z marketem. Zauważyłem ze sporo aplikacji "zniknęło" , mimo że prędzej były widoczne (np. SKYPE, Dolphin Browser HD, adobe flash player, etc). Przywracałem już 5 razy ustawienia fabryczne, ale nic nie pomaga.

    Istnieje w tym tablecie coś takiego jak HARD RESET? Żeby powrócić do "prawdziwych" ustawień fabrycznych, może to pomoże. Ewentualnie, macie jakieś inne sugestie, co do naprawy tego problemu?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ares72

    Miałem podobny problem. Powrót do ustawień fabrycznych niewiele dawał. Postanowiłem zmienić ROM i od tej pory jest ok.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ares72

    Właśnie dzisiaj rozleciał mi się ROM Evolution 4.0. Wczoraj wyłączyłem tablet normalnie a dziś pokazał tylko ekran startowy i nic nie poszło dalej.

    Wgrałem ROM jeszcze raz, ale coś jest nie tak. Nie zapamiętuje układu ikon na pulpicie.

    Rozmieściłem sobie ikonki i po ponownym włączeniu pokazuje tylko część z nich i to w zupełnie innym układzie.

    Ponowny reset ROMu i jest to samo, chyba czas na zmianę, powrócę do Honeycomb_UI

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    a ja mam pytanie, bo kiedy instaluje przez kompa z marketu to nie ma tych aplikacji na tablecie. i nie wiem co zrobić przez wifi moge tak zrobić ale przez usb nie . pomocy bo w tej chwili nie mam wifi. dam piwo

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bong

    Ja robilem cos takiego, że przy włączeniu tabletu trzymałem przycisk wyłączenia + menu (tak jak to się robi przy wgrywaniu nowego romu)

    -Następnie tablet wszedł w jakiś tryb i tam bodajże nacisnąłem znowu przycisk menu (tam bedzie pisać co nacisnąć)

    -Po tym zabiegu, tablet zresetuje się do ustawień fabrycznych.

    Tablet po tym zabiegu na fabrycznym romie działał dosyć żwawo. Może jak macie problem że nie działa spróbujcie takie coś zrobić, właśnie tak jak opisałem (z poziomu recovery).

    Nie wiem czy to coś da ale warto spróbować jak się ma problemy.

    UWAGA... WSZYSTKIE DANE ZOSTANĄ WYKASOWANE.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Nie będę zakładał nowego tematu więc napisze tu.

    Próbuję wgrać już 3 Romy i za każdym razem to samo.

    System niby się aktualizuje, wyświetla komunikat:

    Init internal SD card

    Makeing partitions...

    po czym po 2 minutach pisze: Sukces i się tablet wyłącza.

    Włączam po tym i nic się nie zmieniło. Już mnie nerwy biorą, co robię nie tak?

    ---------- Post dołączono o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

    Przepiszę dokładnie co się wyświetla:

    "Can not find any update image.

    Press MENY/KEY_VOLUMEUP key to init SD card,..."

    Naciskam przycisk menu

    "MENU/VOLUMEUP key, start...

    Init internal SD card !

    Makeing partitions..."

    po jakiś 2-3 minutach pojawia się:

    "MMC card init successfully.

    This mode end!

    Upgrade mode2 checking end !

    -----------------------------------

    -----------------------------------

    System will shutdown.

    5

    4

    3

    2

    1

    shutdown."

    i po tym tablet się wyłącza

    Formatujesz kartę pamięci systemowym programem ?

    Jeśli, tak to zainstaluj inny.

    U mnie tak było, gdy formatowalem kartę programem wbudowanym,w xp.

    Ja używam i jest git HP USB Disk Storage Format Tool 2.2.3.

    Sent from my GT-S5570 using Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam, mam problem nie mogę nic zainstalować (zapisać) z market andreoid. Mimo, że pobiorę i instaluje z marketu aplikację na tablet to mogą z niej korzystać tylko jak nie wyłączę tabletu. Po wyłączeniu tabletu tracę zainstalowane aplikacje. Mam wgrany Tsunami 1.9. Ponadto nie wiem czy to normalne, notorycznie aktualizują mi się aplikacje po włączeniu tabletu. Wygląda tak, jakby kompletnie nie zapisywał na stałe pobranych danych i aplikacji z marketu.

    Edytowane przez rysox100

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x