Skocz do zawartości
Dariusz Babraj

Android Auto

    Rekomendowane odpowiedzi

    Apka że strony apkmiror. Ściągnąłem starsza wersję i efekt ten sam.

    Screenshot_20190524-003300_Package installer.jpg

    Screenshot_20190524-003233_Chrome.jpg

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dapik1

    @piwosz31 może spróbuj zainstalować wersję 32 bitową.

    12130a87c45f14cec436721bd5897923.jpg





    Ewentualnie zainstaluj alternatywny sklep i spróbuj przez niego zainstalować aplikację.
    Może być sklep APKPure.

    e0ea88d0e9edd0bbc1b5c50f0f4d3e8f.jpg



    Wysłane z Mi A1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dziękuję,  działa, Jesteś Wielki 

    Masz u mnie dobre piwo 😎.

    Temat zamknięty. 

    Pozdrawiam

    Mariusz

    dodana zawartość

    UPS,

    Zainstalowałem wersję , która Poleciles

    Działa 

    Screenshot_20190524-102145_Chrome.jpg

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    B4Q
    Napisano (edytowane)

    Cześć. Na samym wstępie proszę o przeniesienie tematu we właściwe miejsce jeśli to takim nie jest. Nie wiedziałem gdzie zacząć. Chodzi o aplikację Android Auto i łączenie się z samochodem. Na początku miałem sporo problemów z samym zainstalowaniem, ale całe szczęście po walce udało się zwyciężyć. Wszystko się łączy, działa, nawiguje i śpiewa. Tylko właśnie, tego wszystkiego aż za dużo. Chodzi mi konkretnie o to, że nie chciałbym aby Messengery/WhatsAppy/Signale działały mi w Android Auto. Co prawda wiadomości są ukryte, ale wyświetlają się powiadomienia na ekranie z nazwami i zdjęciami osoby, do tego przez to nie słyszę wszystkich powiadomień i "mniej je widzę" na telefonie. Jest na to jakiś skuteczny sposób? Szukałem już w wielu miejscach. W ustawieniach tych aplikacji, samym AA, powiadomieniach itp. i jak na razie nie umiem sobie z tym poradzić. Będę wdzięczny za pomoc.

    I jeszcze jedno. Jest opcja podzielenia dźwięków? Tak, aby dźwięków z kilku aplikacji nie odtwarzało mi przez samochód a bezpośrednio telefon?

    Edytowane przez B4Q

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    maryś

    Witam,

    Sony Xperia XZ Orange Android 8.0.0

    Android Auto 4.4.592343-release

    Po podłączeniu przez USB w samochodzie na ekranie radia wszystko działa.

    Po powtórnym połączeniu usługa jest niedostępna.

    Na ekranie komórki jest komunikat, że 

    Usługa Google Play działa w tle (2 usługi, jakie? nie wiem)

    Na chwilę obecną można temu zaradzić poprzez akcję na telefonie:

    Ustawienia > Usługi Google Play > Pamięć wewnętrzna > Zarządzaj miejscem > Wyczyść wszystkie dane

    Po ponownym podłączeniu komórki w aucie przez USB, trzeba na nowo przejść przez w komórce przez

    uruchomienie Android Auto. Trochę to uciążliwe.

     

    Dlaczego wyskakuje błąd połączenia z Android Auto i Usługi Google Play działają w tle ?

    Jak temu zaradzić ?

     

    Pozdrawiam: Marian

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    monroe

    Panie i Panowie,

     

    Zainstalowałem najnowszą wersję Android Auto z Apk Mirror. Niestety, mimo wielokrotnego czyszczenia danych, pamięci, wymuszania zamykania aplikacji, odistalowywania i instalowania ponownego, nie pojawia mi się w ustawieniach opcja wypróbowania nowego wyglądu Android Auto. Brak.

     

    Dodam, że:

    - mam Galaxy S10 XEO z najnowszymi poprawkami;

    - uruchomiłem dzisiaj Android Auto z nowym wyglądem na 4 urządzeniach: P30 Pro, Note 8, Galaxy S8 i Galaxy S10. Wszędzie po instalacji i wykasowaniu danych aplikacji, pamięci oraz wymuszeniu zatrzymania, w ustawieniach Android Auto pojawia się pole wyboru nowego wyglądu.

     

    Oczywiście wszystkim instalowałem najnowszą dostępną wersję z 30 lipca (4.5 xxx), sobie też (ściągałem z Apk Mirror a potem dobreprogramy). Nie jest to wina wersji. Instalowałem na nowo chyba z 8 razy, wgrałem też celowo wersję 4.4, wyczyściłem, odinstalowałem, zainstalowałem znowu 4.5, przed pierwszym uruchomieniem również czyściłem dane etc. Nic nie pomaga, zupełnie.

     

    Czemu u innych (w tym na S10 znajomego!) działa nowa wersja a u mnie ciągle stara? Co jeszcze trzeba wyczyścić?? Zgłupiałem :(

     

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dapik1

    Zapewne musisz czekać na swoją kolejkę na serwerach Google .

    Wysłane z Mi A1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    monroe

    Nie sądzę, aby to od tego zależało. Tak jak pisałem 4 na 5 osób (czyli oprócz mnie) od razu mają możliwość korzystania z najnowszej wersji (pojawia się im taka opcja w ustawieniach, u mnie jej brak).

     

    Obstawiam, że to wina ustawień telefonu lub jakiejś aplikacji.

     

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witajcie. Proszę o pomoc :)

    Po po aktualizacji Android auto, a właściwie już po wcześniejszych aktualizacjach, chodź po tej ostatniej zmieniającej bardzo dużo też nadal nie działa mi wybieranie głosowe :(

    Po po kliknięciu mikrofonu przycisku na kierownicy albo powiedzeniu OK Google następuje komunikat głosowy: "gdy będzie to bezpieczne kliknij powiadomienie, wtedy będziesz mógł korzystać z asystenta Google podczas prowadzenia samochodu". 

    Ale powiadomienia żadnego nie ma! :(:(:(

    Próbowalem wszystkiego co tu pisaliście, ale nic... 😕

    dodana zawartość

    I lipa :(

    Na telefonie też nie ma żadnego powiadomienia.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A czy ktoś wie czemu AA nie widzi wszystkich aplikacji w telefonie? Np. YouTube, Spotify .... Jedyne co widzi to muzyka Play. I mam tak na 3 telefonach. Nie ma znaczenia czy nowa wersja AA czy starsza, auto to Clio 4.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x