cinek1987cinek Po wielu, wielu programach służących do obsługi popularnego serwisu Twitter, w końcu w Android Market ukazał się oficjalny klient! Na pewno wyróżnia się bardzo dobrym wyglądem i prostotą obsługi. Co ciekawe, program dostępny jest także w języku polskim! Zaraz po uruchomieniu aplikacji pojawia się okienko logowania. Po pomyślnym zalogowaniu się na swoje konto ukazuje się okienko wyboru czynności, którą chcemy wykonać. Można na przykład wejść w ostatnie Tweety, zobaczyć tzw. Wzmianki, czyli odpowiedzi użytkowników skierowane do nas, sprawdzić Wiadomości Bezpośrednie, czyli PMy. Oprócz tego istnieją także opcje, które pozwalają na utworzenie list osób, przekazanie dalej informacji oraz edycję swojego profilu wraz ze zmianą zdjęcia. Oczywiście istnieje także możliwość zaktualizowania swojego statusu, wraz z dodaniem zdjęcia, czy aktualnej lokalizacji. Ogólnie jest to bardzo fajny program, a co najważniejsze, darmowy. Aby go pobrać, najeży wyszukać w Android Market słowa “Twitter” i szukać programu od Twitter Inc. Działa i wygląda bardzo ładnie 😛 Tylko nie wiem dlaczego nie wczytało mi osób, które śledzę...hmm
PanPiotr Mi też nie wczytuje, poczekajmy na update. Mimo to aplikacja jest świetna! P.S. Przydała by się też obsługa więcej niż jednego konta, ja mam dwa :/