Czy u was też po aktualizacji do androida 10 po uruchominiu telefonu po paru minutach przeładowywuje się cały ekran główny. Okazjonalnie potrafi się przeładować w losowym monecie użytkowania.
Trochę doprecyzuję problem. Kilka minut użytkowania świeżo po uruchomieniu i jeśli miałem otwartą jakąkolwiek aplikacjęto na chwilę pojawia się ekran główny bez ikon po czym z powrotem automatycznie pojawia się aktualnie użytkowana aplikacja w miejscu w którym skończyłem jej używać. Naekranie głównym objawia się znikającymiikonamina 2 sekundy.
Telefon po hard resecie oczywiście.
@adam1002 Proponuje z recovery wyczyścić najpierw dane CACHE a potem jak nie pomoże to niestety FR
balwanekbuli ...z recovery wyczyścić najpierw dane CACHE...
balwanekbuli
...z recovery wyczyścić najpierw dane CACHE...
@balwanekbuli
panie kolego - ale jak w fabrycznym recovery wyczyścić cache... jest przecież tylko factory reset albo 'exit'...
@balwanekbuli panie kolego - ale jak w fabrycznym recovery wyczyścić cache... jest przecież tylko factory reset albo 'exit'...
balwanekbuli (...) Ale naprawde w recovery LG nie ma wipe cache partition? (...)
(...) Ale naprawde w recovery LG nie ma wipe cache partition? (...)
Oto całe recovery w LG... 🙁
Czyszczenie cache tylko przez wewnętrzną opcję typu "smart clean" alobo jakiś soft typu CCleaner.
Niestety po aktualizacji wciąż spotykam się z chwilowym podświetleniem ekranu w całkowicie przypadkowych momentach. Robiony był factory reset zaraz po aktualizacji. Co może być tego przyczyną?Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
Też to mam. Nie wiem czemu to dziwne podświetlenie. Chociaż raz wyłączając zabezpieczenie na odcisk palca i twarzy to mniej to widzę. Szczególnie drażni w nocy bo widać i przez to też bateria się zużywa znacznie szybciejWysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
Co do randomowego podświetlania ekranu zauważyłem, że u mnie występuje to tylko gdy np: zakryję palcem czujnik zbliżeniowy i w momencie odkrycia go następuje te chwilowe podświetlenie ekranu. Nigdy nie zauważyłem żeby sam się podświetlił gdy leży wieczorem np: na szafce nocnej itp.
A używasz może odblokowanie odciskiem palca i twarzą?Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
Memciu A używasz może odblokowanie odciskiem palca i twarzą?
Memciu
A używasz może odblokowanie odciskiem palca i twarzą?
Jedynie odblokowywanie odciskiem palca.
Witam, do tej pory ostatni update systemu mam z września, przynajmniej z Playa. Czy u innych operatorów albo open macie cokolwiek nowszego?
Zwykle pojawiały się co miesiąc, max co dwa, stąd pytanie...
@ultragliss Open i Orange ma zabezpieczenia z lipca. Coś mi się wydaje, że wsparcie dla G7 już się skończyło. Obym się mylił...
Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
waldemark70 @ultragliss Open i Orange ma zabezpieczenia z lipca. Coś mi się wydaje, że wsparcie dla G7 już się skończyło. Obym się mylił...
waldemark70
@waldemark70
dzięki za potwierdzenie, w Playu ROM jest z września (and.10) a zabezpieczenia z sierpnia... i na tym koniec, mówisz... 🙁
Witam, do tej pory ostatni update systemu mam z września, przynajmniej z Playa. Czy u innych operatorów albo open macie cokolwiek nowszego? Zwykle pojawiały się co miesiąc, max co dwa, stąd pytanie...
Math3o Jedynie odblokowywanie odciskiem palca.
Math3o
Spróbuj wyłączyć i daj znać czy coś pomogło. Chociaż na 1 dzień/wieczór. Powinno przestać podświetlać ekran.
U mnie ponownie włączyłem odcisk palca i znów bateria leci na łeb.
@ultragliss Mam taką cichą nadzieję, że dostaniemy jeszcze aktualizację do Velvet UI. Bodajże w lipcu LG poinformowało, że zamierza zaktualizować starsze flagowce (wraz z G7) do nowej nakładki. Ale niepokojące jest to, że od aktualizacji do A10, nie wydali nawet aktualizacji zabezpieczeń.Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
waldemark70 @ultragliss Mam taką cichą nadzieję, że dostaniemy jeszcze aktualizację do Velvet UI. Bodajże w lipcu LG poinformowało, że zamierza zaktualizować starsze flagowce (wraz z G7) do nowej nakładki. Ale niepokojące jest to, że od aktualizacji do A10, nie wydali nawet aktualizacji zabezpieczeń. Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
@ultragliss Mam taką cichą nadzieję, że dostaniemy jeszcze aktualizację do Velvet UI. Bodajże w lipcu LG poinformowało, że zamierza zaktualizować starsze flagowce (wraz z G7) do nowej nakładki. Ale niepokojące jest to, że od aktualizacji do A10, nie wydali nawet aktualizacji zabezpieczeń. Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
Wiadomo - zawsze lepiej dostać aktualizacje niż nie dostać ale czym tu się podniecać. To UI prawie niczym się nie różni. Żonie kupiłem LG Velvet i niestety jak to w LG soft nie nadąża za hardware'm.
Witam wszystkich, czy LG G7 fit otrzymało aktualizacje do Androida 10? Jeżeli tak, to skąd mogę ją pobrać?