Miałem ostatnio taki oto problem. Wyłączyłem telefon i po ponownym włączeniu pojawił się komunikat, że Sense ma problem i trzeba wymusić jego zamknięcie. Spoko, tylko po próbie restartu Sense dalej powtarza komunikat. Wyłączyłem telefon, włączyłem ponownie i problem nie zniknął. Oczywiście pusty ekran i nic nie działa. Znalazłem na necie sposób na przywrócenie aplikacji do życia ale niestety kasuje to ustawienia wyglądu pulpitu nawet jak jest zapisany. Konfiguracja ekranów zaczyna się od nowa ale lepsze to niż Hard Reset jak dla mnie.
Dla chętnych:
- klikamy klawisz wyszukiwania
- wpisujemy "Ustawienia "
- wchodzimy w "Aplikacje "
- klikamy "Zarządzaj aplikacjami"
- Odnajdujemy HTC SENSE i klikamy
- klikamy przycisk "wyczyść"
Po powrocie do ekranu głównego Sense powinien działać po krótkiej chwili a wygląd - cóż - jak po wyjęciu z pudełka.
Jak było już na forum to przepraszam, jak nie to mam nadzieję pomogę komuś w potrzebie. Jeżeli jest jakiś lepszy sposób to chętnie poznam. Mi ulżyło, że HR mnie ominął.
Pozdrawiam.
PS. Żeby już nie zakładać nowego wątku: czy Friendstream się wam aktualizuje zgodnie z zadanym interwałem czasowym? Ja mam ustawiony update co godzinę z kontem Facebook ale jak dobrze pójdzie to raz na dobę się zsynchronizuje. Nie ma znaczenia rodzaj dostępu do sieci: WiFi czy 3g. Ostatnio zobaczyłem na nim wpis sprzed 2 dni a od tej pory masa znajomych pisała posty.
Sent by D-fens from HTC Desire using Tapatalk.