Mati20041 Czy jest jakiś sposób, żeby odtwarzacz muzyki w androidzie brał utwory jedynie z określonej ścieżki na karcie pamięci? Już mam dość słuchania różnych dzwonków i komend gps 🙂
reg Dodaj sobie w astro "." w nazwie folderu ze stuffem nawigacji. Ukryje to dane przed playerami a nawigacja dalej powinna moz z nich korzystac. Np "folder" -> ".folder" O ile pamietam wlasnie tak sie to robilo pod linuxem 😉 w kazdym razie u mnie dziala
Acid_Blue tworzysz plik .nomedia w katalogu z którego nie chcesz ogladać plików w galerii lub odtwarzaczu. Najlepiej za pomoca astro, ja tak robiłem i jestem zadowolony 🙂
miedzianek @UP Ale przez ten plik pliki w tym katalogu z .nomedia nie sa widoczne NIGDZIE(nawet w programach ktore z nich korzystaja np Sygic Mobile Maps)
Acid_Blue Sygic będzie z nich normalnie korzystał, mam SMM i zrobiłem tak jak ci mówie plik .nomedia w tym katalogu co trzeba i nie mam już ich w odtwarzaczu ani galerii 🙂 OFFTOP@miedzianek Ten wynik z speedtestu to real?
Mati20041 To mam do każdego folderu z jakimiś plikami dźwiękami wrzucić ".nomedia"? To ma być plik czy folder o takiej nazwie?
masta_czarny Plik, mozesz sciagnac z forum i tak do kazdego gdzie masz jakies dzwieki ktorych nie chcesz w odtwarzaczu muzy. Tylko nie wiem jak z dzwonkami, bo ten plik je chyba tez wylacza ;p Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
miedzianek U mnie nomedia ukrywa tez pliki dzwiekowe i w sygicu ich juz nei widzi...nie wiem o co kaman @EDIT Tak,ST prawdziwy;) w nocy mam 4 razy szybszy;)