Skocz do zawartości
rifek4_

rom [G96xF/FD/N/DS][ODEX][RC/MODY] Ultimate Pie v13.0 / XXU7CSK1 / 16-Listopad-2019

    Rekomendowane odpowiedzi

    @maarecki zrób wipe cache.

    Ja zresztą też zrobię.. :P

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    maarecki

    @the_naturat_com

    zrobiłem, ale bez zmian u mnie.

    Wydaje mi się, że to wina Magisk, gdyż po restarcie dość mocno muli i zdarza się, że wyrzuca z aplikacji.

    Dwa razy ,,zniknął'' moduł YouTobe Vanced i pojawiła się zwykła apka YouTobe. 

    Najważniejsze, że całość jest stabilna i dobrze zrobiona BB)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    rifek4_
    Napisano (edytowane)
    Godzinę temu, the_naturat_com napisał:

    Przy próbie wejścia w scal kontakty jest FC.

    Przy próbie dodania wizytówki z SMS jest FC.

    U mnie git, używasz Swift Installer? może musisz zaktualizować overlaye. 

    7 minut temu, maarecki napisał:

    @the_naturat_com

    zrobiłem, ale bez zmian u mnie.

    Wydaje mi się, że to wina Magisk, gdyż po restarcie dość mocno muli i zdarza się, że wyrzuca z aplikacji.

    Dwa razy ,,zniknął'' moduł YouTobe Vanced i pojawiła się zwykła apka YouTobe. 

    Najważniejsze, że całość jest stabilna i dobrze zrobiona BB)

    U mnie wszystko ok z magiskiem i modułami, "nie giną". Po starcie nic nie muli... Którego Magiska używasz? Mam nadzieje że iana tego z ROMu i w ustawieniach aktualizacji Magisk Manager tez masz ustawione ianmacd bo jeśli nie to zaktualizowałeś pewnie do oficjalnego canary który nie jest za dobry. Ogółem trzymaj się tylko Magiska ianmacd. A YT to wyłącz auto aktualizacje dal YT w sklepie play bo zaktualizuje ci do stockowego APK i będziesz miał właśnie takie problemy z YT-Va. Co do tego fingerprinta to przy kombinowaniu z kernelami czyli przy zmienianiu się psuje FP, usuń całkowicie całe zabezpieczenia ekranu blokady i dodaj jeszcze raz symbol i dopiero wtedy od nowa fingerprinty.

    Edytowane przez rifek4_
    • Piwko! 1
    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    maarecki

    @rifek4_ sprawa wyjaśniona. Jest tak, jak napisałeś a ja zrobiłem i....działa poprawnie 

    odblokowanie po restarcie :D

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    rifek4_
    27 minut temu, maarecki napisał:

    @rifek4_ sprawa wyjaśniona. Jest tak, jak napisałeś a ja zrobiłem i....działa poprawnie 

    odblokowanie po restarcie :D

    No niestety są niektóre rzeczy które trzeba po prostu wiedzieć będąc użytkownikiem custom ROM'ów hehe no ale to już wiesz :P 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    maarecki
    2 minuty temu, rifek4_ napisał:

    No niestety są niektóre rzeczy które trzeba po prostu wiedzieć będąc użytkownikiem custom ROM'ów hehe no ale to już wiesz :P 

    Niestety taka wiedza na ten temat, była mi nieznana ale człowiek uczy się całe życie :)

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Godzinę temu, rifek4_ napisał:

    U mnie git, używasz Swift Installer? może musisz zaktualizować overlaye.

    Nie używam. Czyszczenie cache nic nie dało.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    wirsz
    1 godzinę temu, rifek4_ napisał:

    Mam nadzieje że iana tego z ROMu i w ustawieniach aktualizacji Magisk Manager tez masz ustawione ianmacd bo jeśli nie to zaktualizowałeś pewnie do oficjalnego canary który nie jest za dobry. Ogółem trzymaj się tylko Magiska ianmacd.

     

     

    ale numer .. o tym nie miałem zielonego pojęcia ..  a więc już poprawione i zaktualizowane ..  

    prze cały czas u mnie Magisk był na tych "canarach"

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    maarecki
    2 godziny temu, rifek4_ napisał:

    Którego Magiska używasz?

    Spoiler

    Screenshot_20190523-202310_Manager.thumb.jpg.af855a06f90fd045cd690a9b89f6583f.jpg

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    rifek4_
    1 godzinę temu, the_naturat_com napisał:

    Nie używam. Czyszczenie cache nic nie dało.

    Dziwne, może przez dirty-flash jeśli robiłeś. Wyczyść dane dla tych obu aplikacji.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x