Skocz do zawartości
Błażej Suli

Bateria szybko się rozładowuje po połączeniu telefonu z siecią WiFi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od miesiąca jestem posiadaczem S9+ ( SM-965F/ds), i mam poważny z nią problem, a konkretnie z baterią.

Od początku użytkowania korzystałem z danych komórkowych przez kilka dni i było ok, jednak po pierwszym połączeniu się z WiFi przez noc bateria topniała ok 10% na godzinę! Ok, wyłączyłem WiFi, ale to nie pomogło, musiałem zerować ustawienia, po tym już w normie, jednak tylko do następnego  połączenia z WiFi, czy to w domu czy w pracy,  wyłączenie skanowania lokalizacji nie pomogło, nawet w trybie awaryjnym bateria nadal była  pożerana, a pomógł tylko reset ustawień, ale nie do fabrycznych zaznaczam.

Wczoraj nawet zdecydowałem się na przywrócenie  ustawień fabrycznych z wykasowaniem danych, po tym połączyłem się oczywiście z WiFi, o godzinie 23 stan naładowania 92%, o godzinie około 3 w nocy już tylko 57, a telefon leżał nieużywany...

Podsumowując wszystko jest w normie do pierwszego nawiązania połączenia z WiFi, gdzie sytuację ratuje tylko zerowanie ustawień lub hard reset a nie żadna zmiana ustawień -  np. wyłączenia zwiększenia dokładności przez skanowanie WiFi czy też wyłączenia samego korzystania z WiFi, i tak za każdym razem.  Miał ktoś z Was podobny problem? Pozdrawiam

 

Tak to wygląda, przez noc 55% wciągnęło...

 

Screenshot_20190129-062206_Settings.thumb.jpg.831be164cf2c96578f3f2b3205034013.jpg

 

Na tym screenie widać jaki wpływ na baterię miało wyzerowanie ustawień które wykonałem innym razem ok 3 w nocy, gdy zorientowałem się, że połowa baterii wyparowała... Po resecie wróciło  do normy.

Screenshot_20190130-062948_Settings.thumb.jpg.bd03b4b8efcd1a99f9641a268239d142.jpg

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
horde

Masz tak w każdej sieci wi-fi, z każdym routerem?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
6 minut temu, horde napisał:

Masz tak w każdej sieci wi-fi, z każdym routerem?

Tak, w pracy się podłączyłem i wywołało ten sam efekt niestety.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Błażej Suli spróbuj wgrać na czysto ROM Odinem. To może być jakiś błąd systemu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
47 minut temu, the_naturat_com napisał:

@Błażej Suli spróbuj wgrać na czysto ROM Odinem. To może być jakiś błąd systemu.

To skomplikowane? Nigdy tego nie robiłem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)
15 minut temu, the_naturat_com napisał:

@Błażej Suli poczytaj:

To nie ma wpływu na gwarancję?

 

15 minut temu, the_naturat_com napisał:

 

Edytowane przez Błażej Suli

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
gino82

Jak wgrywasz oryginalny ROM od Samsunga nie tracisz gwarancji.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.