Ja o klawiaturze w MM mogę napisać dość obiektywnie, bo mam spore doświadczenie ze smartfonami qwerty na liście posiadanych urządzeń są wizard, tynt, kaiser, x1, g1 no i mm. Klawiatura po tygodniu w dalszym ciągu nie pozwala na bezproblemowe trafiania w klawisze. cały czas obawiam się, że nie trafię w odpowiednią literkę dodatkowo dyskomfortem jest przesunięcie klawiatury w lewo za pad. Podobny problem jest w g1, który jest dużo wygodniejszy przez oddzielone klawisze i wyczuwalność klawiszy, znaczniki klawiszy f i j też są mało wyczuwalne. Klawiatura na pewno jest wygodniejsza niż ta z xperii - jest więcej miejsca w stosunku do obu tyntów jest podobnie z tym, że na minus dla mm przesunięcie klawiszy mocno w lewo. Do wizarda nawet się nie odnoszę, bo dla mnie jest to idealna klawiatura zresztą w sumie miałem 3 sztuki tych telefonów 🙂
Reasumując nie jest najgorzej, ale konstrukcja ma pewne mankamenty, jednak mimo to zdecydowanie polecam, ponieważ można na niej pisać bardzo szybko i wygodnie jednak nie da się od niej oderwać wzroku. Na pewno wadą jest przesunięcie klawiatury w lewo, bo zamiast kciuki trafiać w sposób naturalny na f i j trafiają na f-g i l .