cyc Witam! mam problem, posiadam motorole Milestone w sieci Play. pieniądze same znikają z konta, nie używam EDGE i GPS jedynie wifi. czy może ktoś wie za co pobierane są opłaty z moje konta? bardz prosze o pomoc
mleq Najlepiej sprawdź na playonline, tam znajduję się lista wszystkich "połączeń" i płatnych działań. Masz zainstalowany APNdroid aby blokował transfer internetowy w tle ?
cyc EDGE 3G I GPRS sa zablokowane przez APNdroid. a w polaczeniach play pisze internet- Transmisja danych strefa Play oplata0.05zl
mleq W takim razie musiał Ci się jakoś połączyć z internetem, bardzo możliwe, że zanim zablokowałeś APN Droidem te funckje.
cyc nie jest to możliwe ponieważ APN Droida ściągnąłem około tydzień temu a opłaty jak były tak są, ostatnia dziś o 15.
mleq W takim razie jeśli nie używasz internetu "od operatora" radzę wykasować wszystkie ustawienia internetowe aby uzyskać pewność, że to nie te ustawienia powodują pobieranie pieniędzy. Jeśli problem dalej będzie się powtarzał radziłbym się zgłosić do Play. Ostatnio bardzo chętnie pomagają jak i zwracają koszty związane z internetem czy pakietami internetowymi, ponieważ UOKiK zainteresował się już kilkoma sprawami.
Sprite A co to robi w dziale MM? Elementarne zagadnienie... APNdroid i NetCounter i po sprawie, masz jasno pokazane co się dzieje w urządzeniu *facepalm*