nau Witam serdecznie. Od niedawna jestem posiadaczem swojego pierwszego telefonu z androidem. Mianowicie Motoroli Milestone. Chciałbym, żebyście mi powiedzieli czy jest możliwość jednoczesnego uruchomienia wibracji i dzwonka w telefonie. Dziękuje z góry za pomoc. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
mleq Tak, można. Ustawienia->Dźwięk i wyświetlacz->Wibracje przy przychodzącym połączeniu. U mnie działa.
XGrzesX Podłącze się pod temat ponieważ moje pytanie dotyczy ustawiania wibracji. Jak ustawiam głośność telefonu na wibrację to po przyjściu SMS lub maila wibracja nie włącza się. Wiem, że można taką wibrację ustawić oddzielnie dla SMS i gmail ale czy jest sposób, żeby włączenie wibracji dla dzwonka powodowało automatyczne włączenie wibracji dla SMS i maili oraz wyłączenie wibracji dla dzwonka wyłączało wibracje dla SMS i maili ?
bravo Witam, Aby wszystko łatwo przełączać - wibra - cichy - dzwonek+wibra polecam widget o nazwie "Silent Toggle Widget", który świetnie ułatwia manipulację stanami dzwonka (kompleksowo). Program dostępny w markecie. Pozdrawiam. Edit. Pomyłkowo wpisałem złą nazwę. Poprawna to "Silent Toggle Widget" 🙂
XGrzesX To nie rozwiąże mojego problemu. Walałbym aby działało to przy włączaniu wibracji przyciskiem głośności oraz automatycznie przez Setting Profiles.
bravo U mnie po ściszeniu przyciskiem głośności do wibracji, sms też przestawia się na wibrację. O jakim "Setting Profiles" piszesz, bo nie bardzo wiem o co chodzi?
XGrzesX Setting Profiles to dodatkowa aplikacja, która ustawia zdefiniowane profile w zależności od sytuacji.
Marci-n Przecież tak działa jak masz włączone wigracje w programie mms, to wibruje na głośnym i wibrze, a jak jest tryb silent, to brak powiadomień. Nawet nokie tak działały... do innych konfiguracji muszą być już profile
XGrzesX Okazało się, że u mnie jest inny problem. A mianowicie w pewnych sytuacjach w ogóle przestają działać wibracje dla sms i email. Więcej szczegółów napisałem w ostatnim poście tego wątku https://forum.android.com.pl/topic/20322-powiadomienia-wibracjae-o-sms-i-mailach/