folusek Czy da się to jakoś ustawić by nie zmieniało się wMMS 3 smsy i się zmienia się na MMS lub jak wpisujemypolskie znaki 🙁 jak to obejść by wysyłać więcej smsów?
sroczkin folusek Czy da się to jakoś ustawić by nie zmieniało się wMMS 3 smsy i się zmienia się na MMS lub jak wpisujemypolskie znaki 🙁 jak to obejść by wysyłać więcej smsów? Od andka 7 samsung tak ustawił swoją apke SMS i nie można tego zmienić. Albo się do tego przyzwyczaisz albo zostaje Ci tylko instalacja jakiejś zewnętrznej apki do wiadomości.
xxxprzemo folusek Czy da się to jakoś ustawić by nie zmieniało się wMMS 3 smsy i się zmienia się na MMS lub jak wpisujemypolskie znaki 🙁 jak to obejść by wysyłać więcej smsów? Potwierdzam... na oryginalnej aplikacji sms nie da się tego zmienic... tez mnie to denerwowalo. Polecam "textra", ta aplikacja wszystko to czego brakuje stockowej aplikacji. Fajerwerkow moze jakichs specjalnych nie ma ale jest ok i co najwazniejsze nie ma reklam
Wincenty Wchodzisz do Wiadomości - Ustawienia - Więcej ustawień - SMS - Tryb wprowadzania - ustaw na Alfabet GSM Bez obaw możesz pisać z polskimi znakami 🙂
folusek Wincenty Wchodzisz do Wiadomości - Ustawienia - Więcej ustawień - SMS - Tryb wprowadzania - ustaw na Alfabet GSM Bez obaw możesz pisać z polskimi znakami 🙂 A więcej niż 3 smsy? Nadal po 3 smsach zmienia na MMS i brak wysyłania i odbierania emotek 🙁
Wincenty @folusek W fabrycznie instalowanym programie Wiadomości SMS nie ma możliwości wyłączenia automatycznego przełączania wiadomości SMS w MMS (po przekroczeniu długością 3 wiadomości). A co do wyłączenia polskich znaków, napisałem wyżej 🙂
folusek @Wincenty Ale jak się wyłączy polskie znaki twoim sposobem to brak możliwości otrzymywania i wysyłania poprawnych emotek, także lipa🙁
folusek @Wincenty Przyauto emotki działają ale za to pl znaki skracają sms strasznie i zmienia na MMS🙁 a bez pl znaków max 3 smsy i zamienia na MMS 🙁
sirdaniel Podbijam temat. Odbieram wiadomość z polskimi znakami z telefonu smasung na mój Huawei Android 8 i było dobrze. Ładnie smsy się pokazywały. Odkąd zmieniłem Androida w Huawei na 9 (pie) to przy odebranym długim smsie z polskimi znakami pokazuje mi się karteczka (coś w rodzaju dawniej złamanego mmsa) i tylko jedno zdanie. Musze wejść we wiadomość dopiero idzie czas na oglądanie wiadomości. Czyli ewidentnie mms. Jak to możliwe że samsung był kompatybilny z huawei android 8 a nie jest z nowszym pie 9?? gdzie tkwi błąd kto ma poprawić ustawienia??