Witam,
mam duży problem, a mianowicie.
Dzisiaj przy przeglądaniu internetu przez Wi-Fi zawiesił mi się telefon. Więc wyjąłem baterię i włączyłem go ponownie, jednak wystąpił inny problem, nie można włączyć modułu Wi-Fi. Pomyślałem że to chwilowe więc zignorowałem i nie korzystałem z Wi-Fi. Niestety później telefon na dobre zwariował. A mianowicie:
- na początku przy próbie uruchomienia aplikacji Telefon czy naciśnięciu zielonej słuchawki wywalało błąd (już nie pamiętam jaki dokładnie, jednak przeszukałem forum i znalazłem ten sam błąd jednak rozwiązanie tego problemu w moim przypadku nie pomogło)
- wyświetlacz nie reaguje na dotyk
- trackball w większości przypadków nie działa jak należy, tzn. raz działa w pełni a czasami działa albo wybieranie albo przewijanie nim menu bez możliwości wybrania opcji. Natomiast inne przyciski działają jak należy.
- nie działa mi także akcelerometr
- moduł Wi-Fi czasami się włączy, jednak po pewnym czasie następuje zerwanie połączenia, jednak ikona powiadamiająca o połączeniu dalej jest aktywna
- czasami także po zablokowaniu wyświetlacza oraz ponownym odblokowaniu ekran dalej zostaje czarny bez podświetlenia natomiast przyciski są podświetlane
To chyba koniec i tak dość długiej listy problemów jakie sprawił mi dzisiaj mój HTC Magic. Dodam że korzystam z oryginalnego ROMu 1.5+ Sense. Powrót do ustawień fabrycznych robiłem wielokrotnie, jednak to nic nie dało. Znaczy dało ale może na jakieś 2-5 min i problemy znowu się pojawiają. Jakieś solucje? Napisałem do HTC, czekam na odpowiedź ale pomyślałem że napiszę także na forum, może ktoś mądry coś wymyśli i mi pomoże 🙂