Skocz do zawartości
mrand

Samsung A40 - dyskusja, opinie

    Rekomendowane odpowiedzi

    topiq
    Napisano (edytowane)

    A40 to typowy budżet i nawet soft XEO wychodzi bardzo późno w stosunku do innych krajów. Sprawdziłem na CPU-Z i Phone Info, obydwie apki pokazują Exynosa 7885 ? Dystrybucja Plusa jakby co. Ciekawe z jakim procem ma Play. Tak czy siak informacje w sieci są często sprzeczne i niektórzy podają 7904. Dla zwykłego Kowalskiego nie ma to większej różnicy. Być może zależy to od daty produkcji.

    Edytowane przez topiq

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mrand

    Taktowanie raczej wskazuje na 7904. Tak przy okazji - czy zauważyliście jakieś zmiany w nowej wersji?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    W dniu 14.06.2019 o 22:24, mrand napisał:

    Taktowanie raczej wskazuje na 7904. Tak przy okazji - czy zauważyliście jakieś zmiany w nowej wersji?

    Działa płynniek, zdarzało się telefon potrafił przymulić na 2-3sek.teraz już jest ok. jak podłącza się ładowarke to takie kółko teraz wyskakuje na cały ekran, wyrównali ikony ze wskaźnikami i godziną.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    patch

    Dalej istnieje problem z czytnikiem że reaguje z 2-3 sekundowym opóźnieniem?

    Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    U mnie działa natychmiast od samego początku 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ja też nie mam z nim problemu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    patch

    Dzięki za odpowiedź! :D a jak z baterią? Ile da się wyciągnąć godzin na włączonym ekranie? I macie jakiś sposób na radzenie sobie z powiadomieniami? Jakieś alternatywy aod z sklep play dobrze się sprawdzają?

    Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    topiq
    Napisano (edytowane)

    Działa Wam automatyczne wysyłanie i odbieranie MMS bez włączania transmisji danych? Okazuje się, ze telefon z Plusa, zdebrandowany do XEO z kartą Play nie chce wysyłać MMSów automatycznie. FakeAPN nie wchodzi w grę, bo żona czasem korzysta z internetu LTE. Mam nadzieję, że jakaś aktualizacja to naprawi. Kiedyś takie coś miałem w A5 2015 chyba. Po którejś aktualizacji naprawiło się wysyłanie automatyczne. Jeszcze spróbuję przełożyć kartę SIM do slotu 2. Może to coś pomoże.

    Edytowane przez topiq

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Yourant
    Napisano (edytowane)

    Ja z żoną mamy a50 z Play i w marcowej aktualizacji działało automatyczne wysyłanie i odbieranie MMS natomiast po aktualizacji majowej przetało i nic na to nie poradzę. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic. Może kolejna aktualizacja naprawi ten błąd. Ale wolę już to niż automatyczne nagminne rozłączanie sieci WiFi, które utrudniało życię w marcowej aktualizacji. Na chwilę obecną wszystko OK.

    Edytowane przez Yourant

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    topiq

    Tak właśnie myślałem, że aktualizacja coś namieszała. Jedno poprawione inne popsute. Typowy Samsung...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x