Skocz do zawartości
Dawid Sibiński

Brak ikon na pasku/belce powiadomień

    Rekomendowane odpowiedzi

    Cześć,

    nie wiem czy czegoś nie ogarniam, ale dzisiaj odpaliłem pierwszy raz nowego OnePlus 6 i od razu podniósł się do Androida 9. Po aktualizacji (aczkolwiek może przed było to samo  - nie zdążyłem zwrócić uwagi) nie mam ikon (WiFi, Bluetooth itd. - to co standardowo w Andku) po ściągnięciu paska powiadomień (zobacz załączony screen). W ogóle wydaje mi się, że obok nazwy sieci "Nju" też powinny być jakieś informacje?

    Próbowałem oczywiście wyłączyć i włączyć telefon, wyłączyć wszystkie ikony w Ustawienia -> Wyświetlacz -> Pasek stanu -> Menedżer ikon i włączyć je ponownie. Próbowałem też wyłączyć notch. Nic z tych rzeczy nie pomaga...

    Z góry dzięki za pomoc!

     

    OnePLus6_Android9_noNotificationBarIcons.jpg

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kubatm

    Wyczyść dalvik cache.

    Wysłane z mojego 1+6 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wyczyściłem - nadal to samo.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kubatm
    Wyczyściłem - nadal to samo.
    Wrzuć betę 17 i zobacz albo czekaj na aktualizację stable :)

    Wysłane z mojego 1+6 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    3 minuty temu, kubatm napisał:

    Wrzuć betę 17 i zobacz albo czekaj na aktualizację stable :)
    
    Wysłane z mojego 1+6 przy użyciu Tapatalka
     

    Serio? 😕 Dopiero kupiłem telefon, podniósł się do oficjalnej nowej wersji systemu (OxygenOS 9.0.5, Android 9) i nie działa taka podstawowa rzecz? 😕

    Nie chce mi się wierzyć, że serio w oficjalnym buildzie taki bubel jest. Tym bardziej, że nigdzie w sieci nie znalazłem, żeby ktoś miał podobny problem.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kubatm
    Serio?  Dopiero kupiłem telefon, podniósł się do oficjalnej nowej wersji systemu (OxygenOS 9.0.5, Android 9) i nie działa taka podstawowa rzecz?
    Nie chce mi się wierzyć, że serio w oficjalnym buildzie taki bubel jest. Tym bardziej, że nigdzie w sieci nie znalazłem, żeby ktoś miał podobny problem.
    Coś Ci się posrało najwidoczniej. Tak mi się wydaje. Z Oreo przyszedł do Pie tak?

    Wysłane z mojego 1+6 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tak, jak go uruchomiłem to był Oreo, nawet nie zdążyłem zwrócić uwagi, czy te przyciski działały wtedy. Od razu wyskoczyło, że jest aktualizacja, więc ją zainstalowałem, tel. się zrestartował i teraz taka kupa jest na tym pasku :P

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    kubatm
    Tak, jak go uruchomiłem to był Oreo, nawet nie zdążyłem zwrócić uwagi, czy te przyciski działały wtedy. Od razu wyskoczyło, że jest aktualizacja, więc ją zainstalowałem, tel. się zrestartował i teraz taka kupa jest na tym pasku
    Jak przechodzisz z Androida X na Y to takie coś może mieć miejsce :) Równie dobrze może trzymać gorzej na baterii.

    Wysłane z mojego 1+6 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zrobiłem hard reset i wygląda ok. Dzięki za pomoc.

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x