PC:
cRPG
- baldurs gate 1 (nie ukonczylem ale to byla jedna z moich pierwszych gier, uzbieralem 159zl co bylo dla mnie astronomiczna kwota ale bylo warto, gra klasyk)
- planescape: torment (jak ktos lubi crpg a nie gral to polecam, przeszedlem ja ze 7 razy i wlasnie mysle czy jej znow nie zainstalowac. jedyny w swoim rodzaju klimat, mroczny, czarny humor. swietne spolszczenie i dlugie strony genialnych dialogow. barwne postacie, inny swiat. wiele mozliwosci zakonczenia gry. dlugo by tu pisac i pisac:))
- icewind dale 1 i 2 (bardziej mi sie podoba od BG za dwie rzeczy: druzyna tworzona odrazu cala a nie zbierana do kupy podczas gry a dwa to zimowy klimat)
- fallout 1 i 2 (klimat, klimat, klimat i jeszcze raz klimat jedyny w swoim rodzaju)
Strategie:
- HoM&M 3
- warcraft 2 i 3
- starcraft
- rollercoaster tycoon 1 (kiedys mialem straszna zajawke na to, przeszedlem prawie cale, fajna zabawa w budowanie rollercoasterow)
strzelanki:
- counter strike (1/4 mojego zycia to pochlonelo ale gra ikona dla mnie, adminowalem na jednym z lepszych serwerow w polsce ale serwer upadl (po zmianie wlasiciela nowy doszedl do wniosku ze nie warto wspierac i utrzymywac serwer i zabawa sie skonczyla) i razem z nim moja zabawa w csa. na poaczatku mialem neta 128kb a i tak to byl najszybszy w okolicy, na serwerze ping ~130 ale gralo sie ostro hehe)
- far cry 1
- battlefield 1942
- half life 1 i 2 + dodatki (mistrz pod kazdym wzgledem, zarowno 1 jak i 2)
Inne:
- diablo 2 + dodatek (przed wejsciem patcha 1.10 mialem w tej grze prawie wszysstko co tylko mozna bylo miec, brakowalo mi paru run i rzeczy do kompletow. barbarzynca ma 99lvl, czarodziejka 96, amazonka 95, paladyn 91)
- world of warcraft (wciaga strasznie cale szczescie ze sa oplaty bo czlowie by sie uzaleznil, gralem 2 miesiace i naprawde polecam calym sercem, zwlaszcza jak ktos lubi klimat i charakter warcrafta)
- gta 3 i vice city (jazda motorkiem po wybrzezu obok klubow oswietlonymi neonami to jest to co tygryski lubia najbardziej, ogolenie podobaly mi sie sekrety i smaczki w grze, latanie samolotem, czolg, zadania i fabula niczego sobie. a muzyka z gry to wzor do nasladowania, czasto jej slucham jadac autem)
- NFS undergroud (tylko ta czesc ukonczylem na 100%, muzyka mistrz)
- worms armagedon (wszystkie misje na zloty medal i wszytkie wyzwania rowniez, z bratem razem to meczylismy, latanie super owca i zbieranie paczek mielismy do perfekcji opanowane)
To by bylo tak mniej wiecej tyle:)
Teraz nie gram juz prawie wogole, w podstawowce gimnazjum i liceum to sie gralo i gralo. Ale z niecierpliwoscia czekam na Diablo 3, caly czas wierzylem ze zrobia czesc trzecia i mialem racje. jak tylko bedzie premiera biegiem do media po pudelko, w drodze powrotnej do spozywczaka zrobic zapasy, do roboty zaniesc zwolnienie L4 i znikam z tego swiata. A pozatym to starcrafta 2 tez chetnie zobacze.