Skocz do zawartości
Cycero

[I9100][IMM76D][4.0.4] CyanogenMod 9 nightly builds

    Rekomendowane odpowiedzi

    Bako

    Widzę, że nie jestem sam z tymi wakelockami WiFi.

    Przed wakacjami bardzo namiętnie używałem CM9 i takich problemów nie miałem, później wróciłem na próbę do stocka.

    Parę tygodni temu znów wróciłem do CM9 i faktycznie, proces Android zużywa większość energii, w moim przypadku potrafi nawet więcej niż ekran, co wydaje się absurdem.

    Zerkając na Better Battery Stat widać wyraźnie, że problem leży po stronie WiFi.

    Możliwe, że zmiana kernela może tutaj pomóc. Sam zaraz zobaczę czy Siyah coś zmieni.

    // edit

    Niestety nic się nie zmieniło

    Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2

    Edytowane przez Bako

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tez nie mam takich problemów

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Oxoxx

    Krzak - potestuj z CPUspy (do pobrania z google play)

    Borkson - WiFi włączone czy połączone? Jaka sieć (b/g/n)?

    Bako - a jaką masz sieć WiFi b/g/n?

    Zauważyłem, że nie na każdym WiFi mi tak robi, wczoraj testowałem na trzech różnych sieciach i na jednej o dziwo normalnie przechodził w deepsleep (ok70%) (wifi na b/g), na 3G potrafi nawet powyżej 80%, natomiast jak był podłączony do dwóch pozostałych sieci WiFi (niestety nie jestem teraz w stanie powiedzieć czy były to b/g czy n) to nie uzyskiwał więcej niż 10% deepsleep.

    Zastanawiam się teraz gdzie leży problem.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Bako

    Oxoxx, WiFi mam włączone zawsze, ponieważ do kompletu korzystam ze współrzędnych Google, a to ułatwia namierzanie. Wcześniej jednak aż tak dużego zużycia w statystykach nie widziałem. Łącze się z 'b', jak i 'n', efekt ten sam.

    Przy wyłączonym WiFi nie jest jakoś specjalnie lepiej, po prostu zmieniają się wakelocki (te dwa od WiFi zamieniają się chyba w delete_wakelock, jednak dalej górują nad innymi).

    Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mor

    A u mnie po słuchania radia przez Spirt light przestaje działać tylni głośnik. Musze soft reset robić. Do tego te dwa "systemy android" zjadaja baterie. Obecnie mam build z 23, na tym z 7 było to samo, zastanawiam się jeszcze czy stable nie wrzucić.

    Wysłane z GT-I9100 za pomocą Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    krzak

    @Oxoxx

    po 6 i pół godzinie cpuspy pokazuje mi, że telefon wchodzi w deepsleep na 3 godziny i 40 minut. Dziwnie dłuvo utrzymuje go na 200mhz(prawie 2 godziny). Ale Wydaję mi się, że bateria wolniej mi schodzi. Ciekaw jestem, czy ma to jakiś związek z tym, że zostawiłem telefon kompletnie wyładowany na noc.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Pabloz

    Na pewno nie, zostawianie kompletnie rozładowanej baterii na długo może być dla niej zabojcze, powinno się tego unikać nawet na jedną noc.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    krzak

    @up

    dobrze wiedzieć, będę już dbać o zdążanie na czas z podpiępieciem telefonu do ładowania :).

    dzisiaj odkryłem kolejny bug- mianowicie telefon potrafi w trakcie rozmowowy zgubić zasięg i dłuuuugo go nie odzyskiwać. też tak macie?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Potwierdzam, możliwe że ma to też związek z moim problemem przy ciągle włączonym wifi i 3g. Testowałem różne modemy i nic nie pomagało. Wcześniejsze wersje CM9 nie mialy takich problemów.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    borkson

    RIL crash jak na CM10, czasem się zdarza, potwierdzam też! Przed instalacją cm10 nigdy tak nie miałem, na CM10 to się zdarza i jak wróciłem potem do CM9 to czasem teraz występuję...Może jak na CM10 go rozpykają to tu też coś wtedy zrobią?!

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x