Skocz do zawartości
Roxsh

Problem z podłączeniem telefonu do komputera - tylko ładowanie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Roxsh
    Napisano (edytowane)

    Witam, mam problem z podłączeniem telefonu do komputera za pomocą kabla USB. Komputer nie wykrywa urządzenia, a jedynie ładuje. Sprawdziłam z innymi kablami, portami, a nawet innym laptopem i problem wciąż występuje. Z innymi telefonami wszystko działa bez zarzutu. Tryb USB jest ustawiony na MTP. Próbowałam też połączyć się za pomocą bluetooth, wykrywa urządzenie jako sparowane, ale wyświetla błąd przy przesyłaniu plików. 

    Telefon to Samsung Galaxy J7 po niedawnej aktualizacji, a wcześniej nigdy takich problemów nie miałam.

    Będę wdzięczna za każdą poradę i z góry dziękuję :)

    Edytowane przez bartekc00
    Doprecyzowanie nazwy tematu (zgodnie z regulaminem)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Camulos
    Napisano (edytowane)

    @Roxsh
    odinstaluj wszystkie dotychczasowe sterowniki od samsunga i wykonaj restart kompa,
    po tym podłącz ponownie kablem usb do komputera,

    w między czasie możesz pobrać, sterowniki usb z linka poniżej

    https://samsungodin.com/

    Edytowane przez Camulos

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Do tego w aplikacji telefon *#0808# i sprawdź czy 1 opcja jest zaznaczona.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A złącze USB nie jest zasyfione?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Roxsh

    Odinstalowałam sterownik, zrobiłam restart, podłączyłam telefon i zupełnie nic się nie zadziało, wciąż tylko ładuje. Teraz próbuję zainstalować te sterowniki USB, ale wyskakuje mi komunikat, że ta aplikacja została zablokowana w celu ochrony. 

    Sprawdziłam te ustawienia USB w aplikacji telefon i ta opcja MTP + ADB nie jest zaznaczona, a ja nie mogę tego zmienić. Wyskakuje mi komunikat ,,saved'', ale jak po chwili sprawdzam, to wciąż jest jako niezaznaczona. 

    Złącze nie wygląda na zasyfione.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x