Skocz do zawartości
Sprytny16

"Urządzenie nie jest certyfikowane" - Po wgraniu EMUI 9.1

    Rekomendowane odpowiedzi

    Tak robiłem hard reset. 
    Nie sprawdziłem tylko jak dostałem telefon jak było EMUI 8.1 bo czekałem aż zaaktualizuje sie tel i dopiero zaczałem z niego korzystać. 
    Pytanie czy inni userzy też aktualizowali telefon do EMUI 9.1... Chyba że majac dzialajace na 8.1 ustawlili platność i potem robili aktualizacje z już ustawionym i dlatego im działa.... A mnie nie działa...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @Gwozdek ma znaczenie google vs huawei. Czyba, że Huawei znós coś odwaliło bo u nich wszystkocmożliwe. Tak jak było z zabawą kartami sim, aby mieć nową wersję Androida...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gwozdek

    Ok, ale cofnięcie certyfikacji dla kilku pojedynczych modeli? Nie ma szans. Albo wszystkie, albo żaden. Tu po prostu coś poszło nie tak przy aktualizacji.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Najgorsze ze nie sprawdzałem na 8.1

    A na czacie dziś z Huawei napisali mi że zgłosili do programistów i poprawia to w następnym sofcie. Ale pewnie ściema taka. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)
    Godzinę temu, Gwozdek napisał:

    Ok, ale cofnięcie certyfikacji dla kilku pojedynczych modeli? Nie ma szans. Albo wszystkie, albo żaden. Tu po prostu coś poszło nie tak przy aktualizacji.

    To leci po ID urządzenia, więc możliwe.

    Edytowane przez Sprytny16

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    poprzednio wszystko działało do wersji.9.0.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Nie czaje tego aby we flagowcu takie rzeczy się działy.... Nie działa Google pay. Masakra. Wydają emui 9.1 z takimi bugami. Skandal. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)
    9 godzin temu, pepe_lodz napisał:

    Wydają emui 9.1 z takimi bugami.

    Najgorszy jest fakt, że jednym działa, a innym nie mimo tego, że w identyczny sposób wykonują aktualizację...

    Edytowane przez Sprytny16

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gwozdek

    @pepe_lodz Aktualizowałeś normalnie przez OTA czy wymuszałeś?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Normalnie przez OTA.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x