Skocz do zawartości
pall04

Duży problem z rozmowami, zmiana pasm

    Rekomendowane odpowiedzi

    pall04

    Kupiłem ostatnio Redmi Note 5 (Pro) 4GB 64GB od Hong Kong Goldway

    Telefon zachowuje się normalnie, poza momentami prowadzenia rozmowy. Moi rozmówcy twierdzą, że słyszą mnie w sposób bardzo przerywany, tak jakbym był na granicy zasięgu. Każde zdanie muszę powtarzać 2 razy. Nie da się prowadzić normalnej rozmowy.

    Zainstalowałem Netmonster'a i zauważyłem bardzo niepokojące zachowanie: W momencie podniesienia zielonej słuchawki wszystkie paski spadają praktycznie do minimum a telefon przełącza się na inną częstotliwość. Czasem wręcz w momencie prowadzenia rozmowy NetMonster pokazuje, że w zasięgu nie ma żadnego nadajnika. Zaraz po zakończeniu połączenia wykresy wracają do normy.

    Telefon wyświetla wersje: MIUI Global 10.3.2.0
    Model M1803E7SG

    SIM karta nowo wymieniona od Plusa

    ```
      CPU ---------- Snapdragon 636 Octa Core CPU
      Screen ------- 5.99" 2160x1080P 18:9 Screen
      RAM+ROM -- 4GB + 64GB
      Camera ------12MP+5MP Dual Rear Camera, 13MP Front Camera        
      Battery ------ 4000mAh(Typ)/3900mAh(Min), 5V/2A Charing
      OS ----------- MIUI 9, Global Version, Support OTA Update
      Other -------- WIFI, Bluetooth, GPS, OTG
      Network --- Full Netcom, Dual SIM Dual Standby
      2G: GSM 1/3/5/7       
      3G: WCDMA 2/3/5/7 TD-SCDMA 38/40
      4G: FDD LTE B3/B1/B7/B5/B8/B4/B20;
            TD LTE  B38/B40;


    ```

    2019-10-14 15.37.40.png

    2019-10-15 20.05.56.png

    2019-10-15 20.07.03.png

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mmaciejow

    @pall04 ja bym na Twoim miejscu reklamował telefon. Jeśli nie ma takiej opcji zmienił ROM. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Ewentualnie sprawdź innego operatora GSM. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    adagio

    @pall04

    Nie mam takich objawów. Co prawda siedzę na Custom ROM AOSiP 10 i nie zaobserwowałem takich objawów. Fakt jest to beta, ale nie mogę jednak napisać, że ten problem u mnie istnieje.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x