Skocz do zawartości
emerowo

HiSuite nie uruchamia się na PC

    Rekomendowane odpowiedzi

    emerowo

    Zawsze mam problemy przy podłączeniu mate20pro do lapka i sparowaniu/połączeniu z Hisuite.

    Wykonuje oczywiście to co nakazuje Hisuite, czyli HDB etc - oczywiście i tak jest zafifkowane.

    Nie uruchamia mi się automatycznie Hisuite na tel, uruchamia owszem na lapku - ale nie ma połączenia ... i tak wyłączam, załączam, podłączam, odłączam i za którymś tam razem w końcu zatrybi. Prawdopodobnie nie zachowuje jakąś konkretną kolejność wykonywania czynności ...

    Mógłby ktoś podać kolejność wykonania czynności i załączeń ? Ale tak dokładnie ...

    Edytowane przez Gwozdek
    Doprecyzowałem nazwę wątku. Proszę nazywać tematy tak, aby krótko streszczały poruszany problem.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mat3j861

    A masz zainstalowaną aplikację hisuite na telefonie? 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Camulos
    5 godzin temu, emerowo napisał:

    Prawdopodobnie nie zachowuje jakąś konkretną kolejność wykonywania czynności ...

    na telefonie jak i na lapku musisz mieć zaktualizowaną wersję HiSuite,
    po kliknięciu na fonie appki pojawi się kod, który trzeba podać na kompie żeby zestawiło połączenie :)
    wcześniej hdb, ale to standard

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    emerowo

    wszystko mam, wszystko aktualne, podłączenie tel do lapka nie powoduje automatycznego otwarcia HiSuite na lapku, natomiast po ręcznym uruchomieniu jej , woła żeby podłaczyć tel - nie widzi go,  choc jest podłączony już. Oczywiście uruchomienie appki na tel wywołuje numer, ale nie mam go gdzie zaakceptować, bo lapek nie widzi poprzez Hisuite go. Natomiast sam lapek i windows go widzi, automatycznie pokazuje że podłączyłem mate20pro, widzi go tez jako dysk.

    Jednym słowem d*pa :(

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Camulos

    @emerowo
    zmień kabel usb

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    emerowo

    nie widzę potrzeby (choć spróbuję) - jak pisałem windows widzi poprawnie mate20pro, to HiSuite (windowsowy) nie widzi go. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Camulos

    i masz zainstalowaną tą wersję na kompie
    image.png.50191ec603a8e75ee0099401e1b70a26.png

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    emerowo

    dokładnie ta

    kabel zmieniłem na oryginalny - bez zmian :( 

     

    Edytowane przez emerowo

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Camulos

    @emerowo
    w systemie windows na kompie nie masz jakiś błędów?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    emerowo

    no i nagle, ni stąd ni zowąd ... połączyło

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x