Skocz do zawartości
Gwozdek

tutorial Instalacja Usług Google Play na nowych urządzeniach Huawei

    Rekomendowane odpowiedzi

    agentTM
    11 godzin temu, Asiente napisał:

    Witam, przymierzam się do zakupu P40pro i zakładam że jakimś sposobem uda mi się wgrać GMS na telefon ale mam pytanie dotyczące działania aplikacji Android Auto ktoś z was sprawdzał czy działa? Zakładam że Google maps działa normalnie ale jak to wygląda przy Android Auto? 

    Android Auto - po PRAWIDŁOWYM zainstalowaniu GMS działa, jeden składnik nie działa w pełni chodzi o muzyka play a funkcjonuje tylko jako offline i lokalny odtwarzacz muzyki

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gwozdek

    Właśnie podjąłem próbę instalacji. Udało się. Skorzystałem z tego poradnika:

    Z zaznaczeniem, że musiałem też skorzystać z tego:

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A powiedzcie proszę Panowie, ile czasowo zajmuje wgranie usług Google? 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gwozdek

    Przy filmie wyżej - 20 minut.

    Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ale ten poradnik jest tylko dla P40 lite czy Pro również obejmuje? 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gwozdek

    Raczej dla każdego Huaweia bez GMS, który ma Androida 10.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Witam, nie wiem dlaczego, ale aplikacja LZ Play nie działa na moim Huawei Y6p, kiedy ją włączę, pojawia się okienko po chińsku (inne niż to co tutaj), po przetłumaczeniu "Przepraszamy, to urządzenie nie jest obecnie obsługiwane".

    Na początku, po zrobieniu resetu, wersję aplikacji Backup mam 10.1.0.560 i używając jej mam błąd w LZ Play. Gdy chcę zainstalować inna wersję Backup np 10.1.0.380 ręcznie (wcześniej odinstalowywując obecną) to pojawia mi się taki błąd (https://imgur.com/DUX85tr) i przywraca się ta fabryczna wersja 10.1.0.560. Ogólnie to w tym LZ Play mam inny błąd niż w P40, ja mam taki (https://imgur.com/bqtdkGP), jak wcześniej pisałem, po przetłumaczeniu znaczy "Przepraszamy, to urządzenie nie jest obecnie obsługiwane".

    Czy jest jakiś sposób na model Y6p, albo wersja LZ Play która będzie działać?

    Edytowane przez pyramid_head

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    szpric

    @Gwozdek

    Gdzie można pobrać plik

    dodana zawartość

    Prosze o przesłanie pliku instalacyjnego na [email protected] , ponieważ podanej lokalizacji nie można już pobrać zablokowano

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gwozdek

    @szpric Metoda z pierwszego posta już nie działa, próbuj z ostatnio podesłanych filmów.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ha ha ha a widzieliście oferty na allegro? Niezły biznes się robi na wgrywaniu usług Google 😎

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x