Skocz do zawartości
kolokolo21

Przy próbie wrócenia gestem do ekranu głównego pojawia się kilkusekundowy lag

    Rekomendowane odpowiedzi

    Napisano (edytowane)

    Witam,

    mam taki problem, gdyż każdy z popularnych launcherów w zasadzie nie nadaje się do użytku z gestami Androida 10. Przy próbie wrócenia gestem do ekranu głównego pojawia się kilkusekundowy lag. Problemu nie ma tylko w stockowym laucherze. I teraz moje pytanie, czy zna ktoś sposób jak to rozwiązać i czy jest to ewentualnie możliwe ? bo obawiam się, że wszystko leży w gestii deweloperów apek. Ewentualnie czy zna ktoś przyzwoity launcher który nie posiada tego problemu ?:) 

    Edytowane przez Smykoo
    Doprecyzowałem nazwę wątku. Proszę nazywać tematy tak, aby krótko streszczały poruszany problem.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bipop

    Używam nova. Powrót do home screen trwa może max 0.5 sek. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    No właśnie, ale w Novie jest to jednak widoczny lag, który jest dla mnie strasznie irytujący. W innych launcherach sprawa wygląda podobnie. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    spec-naz1

    Miałem tak samo na 7t pro. Próbowałem kilka innych popularnych launcherów i efekt był ten sam.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bipop
    W dniu 5.05.2020 o 11:18, kolokolo21 napisał:

    No właśnie, ale w Novie jest to jednak widoczny lag, który jest dla mnie strasznie irytujący. W innych launcherach sprawa wygląda podobnie. 

    Kilku sekundowy.. Tzn ile? 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    W dniu 5.05.2020 o 12:00, spec-naz1 napisał:

    Miałem tak samo na 7t pro. Próbowałem kilka innych popularnych launcherów i efekt był ten sam.

    Również mam 7t pro. I znalazło się jakieś rozwiązanie ?

    dodana zawartość

    W dniu 7.05.2020 o 03:53, bipop napisał:

    Kilku sekundowy.. Tzn ile? 

    Może te kilka sekund to przesada lekka ;) ale jest to wyraźny widoczny lag. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    spec-naz1

    @kolokolo21 Nie wiem, pozbyłem się go jakieś 3 miesiące temu? 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    jacgoh

    Dziwne na 7pro NIC TAKIEGO nie mam miejsca(używam nova..)... może chodzi właśnie o to że to jest 7T....

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    spec-naz1

    Może już to naprawili:) Nie ma znaczenia czy 7t, 7 pro, czy 7t pro, bo problem był wszędzie.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    W dniu 8.06.2020 o 10:40, jacgoh napisał:

    Dziwne na 7pro NIC TAKIEGO nie mam miejsca(używam nova..)... może chodzi właśnie o to że to jest 7T....

    Mam 7T Pro. Na 7 Pro też to występuje. Ponoć problemem są gesty.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x