Nie chciałem zakładać nowego tematu żeby nie został zamkniętu więc dopisze tu swojego posta.
Drodzy użytkownikcy telefonów wszelkiej maści z androidem na pokładzie, mam poważny problem z wifi.
Mam magica od tygodnia wcześniej mailem tytn'a wiec nie jest to mój pierwszy dotykowiec ale I z androidem
Chciałem zsynchronizować telefon z kompem przez htc sync zainstalowałem program na kompie i podłączyłem telefon nic sie nie stało (myślę chodzi o ustawienia) wchodzę w Synchronizację danych PC i wyskakuje komunikat przepraszamy wymuś zamknięcie. Stwierdziłem że zainstalowałem jakąś aplikację i może coś się pogryzło zresetuję do fabrycznych ustawień i zrobiłem reset z menu telefonu. Po restarcie przy konfigurowaniu urządzenia wpisałem hasło do wifi i zaczęły się restarty po wpisaniu pinu przy wyborze języka po zrobieniu wipe data i pominięciu kroku konfiguracji wifi telefon działą normalnie, oczywiście do momentu włączenia sieci bezprzewodowych. Dodam tylko że wipe nie rozwiązał problemu z synchronizacją telefonu z PC.
EDIT
SPL 1.76.2007
CPLD-12
Radio 6.35.10.18
Wersja jądra
2.6.27-CCR32A-0.6a cursor@cursordroid
Numer kompilacji
CursorSense32A-1.2.6
Mój znajomy mam na magicu wgrany rom htc hero i u niego działa wszystko i synchronizacja i wifi może to kwestia niedoskonałości romu cursor sense?
Czy mogę wgrać łątkę z linku podanego przez Krzysiec powyżej mati999 ma inny rom i nie chciałbym zepsuć czegoś jeszcze bardziej ?
Czy wgrać jeszcze raz rom z tego linku Forum po zmianach, link nie działa to byłby pierwszy rom wgrany przeze mnie (ten wgrał poprzedni użytkownik magica)?
Edit 2
Sprawdziłem również połączenia przez edge 3g po połączeniu się sytuacja identyczna jak z wifi reset słuchawki zaczynam się mocno niepokoić :/
edit 3
wgrałem rom z powyższego linka mam teraz
wersja jądra 2.6.27-CCR32A-0.6 ryan@ryan-laptop
numer kompilacji CursorSense32A-1.2.4
Telefon włączony bez karty sim i karty pamięci po włączeniu wifi telefon nadal sie resetuje, czy jcoś przychodzi wam do głowy?