Telefon otrzymałem wczoraj. I powiem tak albo mam zepsute postrzeganie telefonów po szajsie jakim był note 10+ albo Sony faktycznie odrobiło lekcje jeśli chodzi o telefony.
Telefon świetnie leży w dłoni przez to, że jest wąski. Zasięg w porówaniu do note 10+ jest przepaść zarówno w przypadku WiFi jak i LTE. Jeśli chodzi o WiFi w drugiej części mieszkania mogłem pomarzyć o korzystaniu z WiFi nawet na 2,4 GHz w przypadku Xperii nie ma nawet problemu żeby połączyć się z 5GHz. Zasięg sieci komórkowej również w sklepach w ktorych Note 10+ nie miał zasięgu tutaj działające normalnie LTE. Kolejna sprawa bateria telefon przyszedł naładowany w 55% po wstępnej konfiguracji po WiFi, która zajęła 2h i taki sam czas był SOT bateria spadła do 25%. Co do tego jest teraz mam już ponad 32 min SOT baterii spadło 5% telefon na WiFi i LTE/5G mieszanym. W Note 10+ w takim przypadku miałbym mniej niż 85%.
Oczywiście co do płynności działania nie będe się wypowiadał gdyż wiadomo, że jest to najwyższa półka. Aparat testy postaram porobić w weekend i powrzucam jakieś zdjęcia
Telefon przychodzi z softem global po włożeniu karty SIM pobierają się ustawienia operatorskie. Telefon w końcu ma obsługę 4CA w T-Mobile. 5G, VoLTE i VoWiFi również w tej sieci działają.
Nowy modem X55 robi robotę. Wcześniej na 4CA i 256QAM nie udało się przekroczyć 360 Mb/s w nocy, a wczoraj na Xperii pękło 400 Mb/s.
Jeśli ktoś ma pytania zapraszam do zadawania.