Ja do keep to używam jej od kilku lat. Powiadomienia z keep to loteria i nic z tym nie zrobisz. Możesz próbować ustawiać aby telefon nie usypiał tej aplikacji. W p30 pro robisz to w 2 miejscach:
1. ustawienia -> bateria -> uruchamianie aplikacji
2. ustawienia -> aplikacje -> 3 kropki u góry -> specjalny dostęp -> optymalizacja zużycia energii -> wszystkie aplikacje i ustaw keep na "Nie zezwalaj".
Sam męczyłem się z tymi opcjami (zwłaszcza aby odkryć tą drugą bo ustawienie samej pierwszej powodowało że genialny soft Huawei zabijał aplikacje). Zresztą soft Huawei jest znany z zamiłowania do zabijania wszystkiego co uzna za niepotrzebne (ponoć chwalą się użyciem AI do tego). A ja jednak chce mieć kontrolę aby te kilka moich apek działało i nic nie robiło (przez większość czasu) bo ich celem jest np. synchronizacja plików do mojego NASa raz w nocy...
Może pomoże to dla keep'a, ale nie spodziewał bym się sukcesów. Wcześniej miałem telefon LG on tak bardzo nie zabijaj aplikacji i zarówno keep jak i kalendarz (tam też się da ustawić powiadomienie w lokalizacji) nie działały zbyt dobrze dla opcji powiadomieniem w lokalizacjach. Powiadomienia o godzinie działały zawsze na 100%.