pawlo187 Witam. Posiadam telefon Huawei P30. Bardzo często zdarza mi się że podczas połączenia ( w momencie łączenia) spada mi zasięg z pełnego do zera. Po rozłączeniu wraca do pełnego zakresu. Ktoś czymś takim się spotkał? Czasami muszę się rozłączyć i połączyć jeszcze raz i jest w porządku Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
montezuma Zejdź o jedną skalę niżej i sprawdź jak działają połączenia bo może w Twojej okolicy jest słaby zasięg wyższego pasma.
adamdvd Masz VoLTE? Może w momencie nawiązywania połączenia zrzuca do 3G / 2G, a po zakończeniu wraca do LTE i stąd różnice w mocy sygnału.
adamdvd Więc jest to prawdopodobnie przełączenie z LTE na 3G lub 2G, które mają słaby zasięg. Bez VoLTE nie da się wykonywać połączeń przez LTE. Przełącz w tryb '3G / 2G' albo 'Tylko 2G' i sprawdź, jak mocny masz sygnał. Możesz też włączyć dane mobilne i rozpocząć połączenie, to zobaczysz, że z LTE zrzuca do niższej technologii.
pawlo187 Więc jest to prawdopodobnie przełączenie z LTE na 3G lub 2G, które mają słaby zasięg. Bez VoLTE nie da się wykonywać połączeń przez LTE. Przełącz w tryb '3G / 2G' albo 'Tylko 2G' i sprawdź, jak mocny masz sygnał. Możesz też włączyć dane mobilne i rozpocząć połączenie, to zobaczysz, że z LTE zrzuca do niższej technologii. No właśnie jest tak że jak mam włączone LTE to przy polaczeniu zrzuca do 3G Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
adamdvd pawlo187 No właśnie jest tak że jak mam włączone LTE to przy polaczeniu zrzuca do 3G Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka Czyli wszystko w porządku 🙂Po prostu masz słaby zasięg 3G