SBartx Tak jak w temacie. Wymieniałem baterię. po złożeniu aparaty nie ruszają (aparat nie dostępny) i lampa led. Rozebrałem ponownie złożyłem i dalej to samo, taśma i klipsy całe. Zauważyłem że telefon cały czas jest lekko ciepły, a bateria nie trzyma w ogóle, 7 h i 0 % a na starej po 12h było 50% przy nie ruszaniu telefonu.
SBartx Jeszcze jak. sprawdziłem jest dobrze podpięty jeden i drugi, tak właściwie to ich za pierwszym razem nie ruszałem tylko samą baterię wymieniłem i już po tym nie działały.
_tommy_ @SBartx A uszkodzenie obwodów podczas wymiany wziąłeś pod uwagę? Z tego co pamiętam w Sony jest Tryb Serwisowy (w dialerze wklep bodajże*#*#7378423#*#*), sprawdź w nim działanie aparatu.
SBartx Po roku postanowiłem uruchomić telefon, sytuacja wygląda dalej tak samo, telefon się nagrzewa w spoczynku, a aparaty i led nie są dostępne jakieś pomysły ?
bartasss SBartx Kiedyś sam wymieniałem ekran w z3 compact. Za cholere nie chciała się ładować, co chwile był błąd. Rozebrałem i okazało się że jedna z blaszek w obudowie która prawdopodnie robiła za uziemienie była wygięta i nie stykała z płytą główną. Może Twój problem jest podobny.
SBartx bartasss chyba masz racje, pamiętam że jak rozebrałem telefon wypadła jakaś podkładka metalowa tylko nie wiem z którego miejsca, olałem sprawę ale to może być to. Szczególnie że telefon też ma problem z ładowaniem. ładuje się 6 godzin do pełna, jakby prądem w okolicach standardu USB 2.0 5V <500 mA. Nie pamiętasz gdzie był ten kontakt na płycie w Z3?
bartasss SBartx Nie chcę nic Tobie obiecywać, ale siądę dzisiaj do kompa i prawdopodobnie mam całą fotorelację jak robiłem ekran w Z3C. Jak znajdę fotki to zrobię upload tu w wątku.
bartasss SBartx No i znalazłem. Poniżej masz foto w kolejności "chronologicznej", może się przydadzą. Okazało się że miałem je w chmurze :-). Ogólnie obiektem Twojego zainteresowania powinny być wszystkie "złote styki", posprawdzaj je, złóż na sztuke i zobacz czy wszystko wróciło do normy, jak będzie działać wtedy składaj finalnie telefon.