Dzień dobry,
mam problem ze starszymtelefonem, telefon podczas normalnej pracy, nagle wykonał restart oraz złapał tzw. boot loop.
Nie ma możliwości wejścia w recovery mode, oraz nie można go wyłączyć. Po wyjęciu baterii i odczekaniu 10 min. Telefonu nie można włączyć nie reaguje na żadne kombinacje przycisków VOL+PWR.
Po podłączeniu telefonu pod kabel ładujący lub przy próbie podłączenia go pod komputer, telefon sam z siebie startuje i ponownie łapie boot loop i tak w koło. Dochodzi do loga Alcatel reset i od początku startuje, czasem złapie biały ekran ale wynik finalnie jest ten sam:/ Telefon łapie boot loop nawet jak nie ma baterii a podłącze go pod kabel usb????
Próbowałem go flashować ale nie mogę znaleźć firmware dokładnie pod ten model, oraz nie wiem jakim softem to robić. Oraz z tego co czytałem powinno się to robić na wyłączonym telefonie a mój po podpięciu pod kabel od razu startuje.
Przepraszam jeśli może coś co napisałem brzmi infantylnie, ale nie mam za dużego doświadczenia w tych tematach.
Czy ktoś może poradzić, co z tym fantem zrobić?
Pozdrawiam
Łukasz
dodana zawartość
Rozkręciłem dziś telefon i znalazłem naderwaną taśmę od przycisków, obstawiam że to będzie przyczyną. Zamówiłem nowa na Aliexpress, więc jak przyjedzie i wymienię to dam znać czy pomogło.