* "A włączyłeś ikonę, żeby ją widzieć? Domyślnie jej nie zobaczysz" -
Włączyłem w ustawieniach WiFi & Internet > SIM & Sieci > SIM 1 VolLTE na ON i Połączenia przez WiFi na ON
Trzeba włączać prócz tego jakąś ikonę na pasku? Jeśli tak to jak to zrobić?
* "Jaką widzisz przewagę nad Kontaktami i Google Phone?" - Rozumiem że pytasz jaką przewagę widzę na stockowymi aplikacjami Wiadomości, Kontaktów i dialera... Więc przede wszystkim wygląd i układ funkcji według filozofii Googla. Kompletnie jednolity interface tych aplikacji. Szybkość działania. Wygląd pokrywa mi się z Launcherem Nova który jest zkonfigórowany na wzór Pixela. W zasadzie cały interface jest teraz jednolity. Bardzo fajny dialer mający możliwość szybkiego wyszukiwania firm i instytucji bezpośrednio z poziomu dialera . Bardzo fajny ekran odbierania połączeń, biały, czytelny.
* "Skąd zainstalowałeś Google Phone?" - Ze strony https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-google-phone-v14-0-175904292-bubble-t3708218
Strona/Forum jest nabierząco aktualizowana o najnowsze wersje Google Phone.
* " Wyłączyłeś domyślne aplikacje?" Oczywiście. Przed ich wyłączeniem wyczyściłem dane tych aplikacji by zajmowały (wyłączone) jak naj mniej miejsca. Po zamykałem im wszelki dostęp, wyłączyłem wszystkie uprawnienia. Następnie wyłączyłem całkowicie. Sam stockowy dialer całkowicie odinstalowałem po przez ADB. Oczywiście sam pakiet Phone 4.6natomiast nie ruszałem żadnych podrzędnych usług, tego pakietu. Takich jak "Pamięć telefon itp...
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka